Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
NIEUWS
14-06-2018

Nominaties VSCD Cabaretprijzen bekendgemaakt

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie entertainment zijn Jochem Myjer met Adem in, adem uit en De Alex Klaasen Revue met Showponies. Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement zijn Tim Fransen met Het kromme hout der mensheid, Richard Groenendijk met Om alles! en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar. De genomineerde voor de Poelifinario in de categorie kleinkunst en tevens winnaar: Joost Spijkers met Spijkers II. De jury vond dit programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven.

Voor de Neerlands Hoop 2018 zijn vijf voorstellingen genomineerd: Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol met Bang, Stefano Keizers met Erg heel, René van Meurs met Ik beloof niks en Rundfunk met Wachstumsschmerzen.

Martijn Kardol, René van Meurs en Rundfunk spelen hun genomineerde voorstelling in 2018|19 ook in Schouwburg Cuijk
!

Bekijk alle nominaties voor de VSCD-Cabaretprijzen én fragmenten uit het juryrapport op https://vscd.nl/nieuws/nominaties-cabaretprijzen-2018-bekendProgrammawijzigingen
06-06-2018

Programmawijzigingen

EXTRA! voorstelling bijgeboekt:
Er zijn geen voorstellingen bijgeboekt

Voorstelling VERPLAATST:
Jennie Lena
| concert verplaatst van do 21 maart naar vr 17 mei 2019
Romy Monteiro | concert verplaatst van wo 24 april naar ma 22 april (2e paasdag) 2019.

Wijziging AANVANGSTIJD:
Er zijn geen wijzigingen

Voorstellingen GEANNULEERD:
Er zijn geen wijzigingen.

Inhoudelijke wijzigingen:
Er zijn geen wijzigingen.

Weet waar je koopt!
15-05-2018

Weet waar je koopt!

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.

Betaal niet meer dan nodig!
Als bezoeker betaal je via deze websites - vaak onbewust - veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator.
Daarom is de campagne Weet waar je koopt! gestart. Vele artiesten, podia, organisatoren hebben de krachten gebundeld om de doorverkoop tegen te gaan.

Het advies is om tickets te kopen via:
- website van de artiest
- website van de locatie
- website van de organisator

Zie voor een lijst van officiële verkopers en tips hoe jij kan helpen de doorverkoop te bestrijden: www.weetwaarjekoopt.nl.

Schouwburg Cuijk is niet aansprakelijk voor mogelijke problemen die voortvloeien uit gekochte kaarten via deze kanalen. Neemt u voor meer informatie of het melden van wederverkoop contact op met het bespreekbureau: 0485-314344.

Weer of geen weer... the show must go on!
19-12-2017

Weer of geen weer... the show must go on!

U kunt er altijd van uitgaan dat de voorstelling doorgaat, weer of geen weer. Als er onverhoopt een voorstelling wordt geannuleerd door het gezelschap (de enige partij die een voorstelling kán annuleren), brengt de schouwburg u hiervan op de hoogte en wordt dit zo snel als mogelijk op de site vermeld.
Indien u niet naar de schouwburg heeft kunnen komen vanwege het slechte weer of het niet rijden van het openbaar vervoer, kan de schouwburg hier helaas geen restitutie voor verlenen.

Iets te vieren? Wij hebben een verrassende cadeautip!
21-11-2017

Iets te vieren? Wij hebben een verrassende cadeautip!

Wilt u iemand een onvergetelijke avond uit in Schouwburg Cuijk cadeau doen?
En kunt u zelf geen keuze maken?
Kies dan voor de Schouwburg Cuijk Cadeaukaart... altijd goed voor applaus!

Leuk om te geven
Als gever kunt u zelf de waarde op de Schouwburg Cuijk Cadeaukaart bepalen (ieder bedrag tussen 10 en 150 euro is mogelijk). De waarde op de kaart is door de ontvanger in één keer of in delen te besteden.

Nóg leuker om te krijgen
De ontvanger van de Schouwburg Cuijk Cadeaukaart kan er kaartjes mee kopen voor een voorstelling of concert naar keuze. De Schouwburg Cuijk Cadeaukaart kan worden gebruikt in bijna alle theaters en concertzalen in Nederland.

Een prachtig relatiegeschenk
De Schouwburg Cuijk Cadeaukaart is bovendien een ideaal geschenk voor relaties en personeelsleden. Wedden dat u applaus krijgt!

De Schouwburg Cuijk Cadeaukaart is verkrijgbaar bij ons bespreekbureau en online (op werkdagen voor 15 uur besteld, dezelfde dag verzonden).

Fotograferen of filmen? Niet tijdens de voorstelling!
07-06-2017

Fotograferen of filmen? Niet tijdens de voorstelling!

De voorstellingen in Schouwburg Cuijk zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om geluids-, foto- of filmopnamen te maken tijdens de voorstelling zonder de uitdrukkelijke toestemming van de directie.
Bovendien wordt het licht van de telefoons door medebezoekers als bijzonder hinderlijk ervaren.

Wij verzoeken onze bezoekers vriendelijk om de mobiele telefoons tijdens de voorstelling uit te schakelen.

Samen uit, samen genieten met Vier het Leven
21-05-2017

Samen uit, samen genieten met Vier het Leven

Theater- en concertbezoek voor ouderen in Schouwburg Cuijk

Ziet u op tegen het zelf organiseren van uw theater- en concertbezoek? Schouwburg Cuijk en stichting Vier het Leven werken samen om het voor theaterliefhebbers op leeftijd mogelijk te maken onbezorgd van voorstellingen te genieten.

Wat kunt u verwachten?
U wordt van huis opgehaald door een gastvrouw of gastheer van Vier het Leven en in de schouwburg verwelkomd met koffie of thee. Samen met anderen geniet u van de voorstelling. In de pauze of na de voorstelling staat een drankje voor u klaar, en na afloop wordt u weer veilig thuisgebracht.
Heeft u interesse of wilt u meer weten, kijk op www.4hetleven.nl of bel: 035-5245156.


Stoelkussens voor kinderen
16-05-2017

Stoelkussens voor kinderen

Opblaasbaar stoelkussen
Met kinderen naar het theater, het leukste dat er is! Theaterstoelen zijn echter berekend op de maten van grote mensen. Daarom heeft Schouwburg Cuijk een unieke service: een opblaasbaar stoelkussen. Op dit kussen zitten uw kinderen voortaan op fluweel en zien ze de voorstelling beter.
Voor aanvang van iedere jeugd- of familievoorstelling is een beperkt aantal stoelkussens bij ons te leen.Ook in 2017|18: SERIES
11-05-2017

Ook in 2017|18: SERIES

U bent een liefhebber. U houdt van achterover hangen en genieten. Of van op het puntje van de stoel zitten zodat geen enkele detail aan uw aandacht ontsnapt. U houdt ervan dat al uw zintuigen worden gestreeld of geniet liever met uw ogen dicht. U houdt van vertrouwd of krijgt een kick van iets nieuws.

Schouwburg Cuijk vervult uw wensen: vijf, met zorg samengestelde, series die passen bij wie u bent.

Kiest u!

1. Zalige zondag | klassieke muziek op zondag
2. CabaretPalet | bekende en onbekend cabarettalent
3. Buiten het boek | boekverhalen op toneel
4. PodiumProfs | amusante en leerzame theatercolleges
5. Verras me dan | avontuurlijk en niet-alledaags theater

Mooie korting van 20%
Wie uit zijn serie in één keer drie voorstellingen kiest, krijgt 20 procent korting op de toegangsprijs. Mooi meegenomen!
De seriekorting wordt berekend over het laagste aantal bestelde kaarten per voorstelling per serie.

Meer informatie: www.schouwburgcuijk.nl en kies voor de optie 'series'.

Weet waar u de kaartjes koopt | Column door Geurt Franzen (Metzet)
20-04-2016

Weet waar u de kaartjes koopt | Column door Geurt Franzen (Metzet)

Weet waar u de kaartjes koopt! Geurt Franzen (MetZet) schreef er een column over...

Kaartjes, er zijn altijd nog kaartjes…

Ruim twee jaar geleden. We zitten aan de koffie. Vrouwlief bladert door de krant en verschiet van kleur. ‘Hij komt naar Nijmegen’, fluistert ze.
‘Wie?’
‘Marco’, zegt ze. De blos op haar wangen breidt zich uit tot voorbij haar oorlelletjes. Zoals ik mijn guilty pleasures heb, heeft zij ze ook. Haar stiekeme idool heet Marco Borsato. Al vanaf dat liedje over dromen.
‘Hm’, zeg ik. ‘Op 18 april. Is vast al uitverkocht. Volgens mij stond die advertentie er vorige week al in.’

Ze belt onze jongste. ‘Ze gaat mee’, zegt ze, als ze heeft opgehangen. ‘Als jij nou de kaartjes bestelt, met je creditcard’, smeekt ze. ‘Krijg jij van mij nog een kopje koffie.’ Ik zucht. Niet omdat ik haar dit pretje misgun, maar ik vrees het ergste. Ik klap mijn laptop open en heb binnen drie minuten het antwoord: uitverkocht. ‘Waarom heb je me vorige week dan ook niet gewaarschuwd’, pruilt ze. Je ziet maar dat je koffie krijgt!’

Twee dagen later. Beider humeuren zijn weer in balans. Die van haar door het cadeautje dat ik zwijgend op tafel heb gelegd: zijn nieuwste cd. Dan gaat haar mobieltje. ‘Wat? Toch nog? Hoe dan? Nee, echt? Wat geweldig!’
Dochterlief had de moed zomaar niet opgegeven. Via een site, hoplatickets of zoiets, waren nog gewoon kaartjes verkrijgbaar. Of ik mijn creditcard maar weer tevoorschijn wil halen. ‘Maar dat is toch niet het officiële kaartenloket’, brom ik. ‘Doe nou maar’, zegt mijn vrouw. ‘Ziet er betrouwbaar uit. En je dochter heeft er zó’n zin in…’

Verhip. Er zijn inderdaad nog kaartjes. Als het geld wordt afgetikt, zit ik te wachten op de mail met de e-tickets. Maar die komt niet. Ik lees de kleine lettertjes: de tickets worden u uiterlijk twee weken van tevoren toegestuurd. Ouderwets, denk ik. Maar mijn vrouw danst al door de keuken op de muziek van Marco B.
De dagen verstrijken. Moeder belt dochter: ‘Heb je ook zo’n zin?’ Dochter belt moeder: ‘Wat doe je aan?’
Het wordt 11 april. Nog een week. De gang naar de brievenbus wordt een hellevaart, elke dag opnieuw. Weer geen kaartjes. Dan komt het mailtje: De levering laat helaas langer op zich wachten…

Eind van het liedje: geen kaartjes. Hoplatickets belooft van alles, maar maakt zijn beloftes niet waar. De site speculeert met kaartjes, koopt ze in grote hoeveelheden via tussenpersonen in, verdient aan de opslagen, en calculeert gewoon in dat een aantal kaartjeskopers achter het net vist. Een malafide bende dus. Ja, ik kreeg mijn geld terug, maar dat duurde een eeuwigheid.
De meeste dromen zijn bedrog. Vrouw en dochter weten het nu. Ik trouwens ook. Maar ze dansen allebei weer door de keuken. Vorige maand hebben ze hun idool tóch gezien. In Ziggodome. Ik heb zelf de kaartjes gekocht, via de officiële website. De enig juiste methode. Maar ú wist dat al… Toch?

Door Geurt Franzen | MetZet

Out! | Column door Geurt Franzen (Metzet)
22-03-2016

Out! | Column door Geurt Franzen (Metzet)

Stoort het u ook weleens? Het gebruik van mobiele telefoons tijdens een voorstelling, net als u geconcentreerd zit te luisteren en in stilte zit te genieten. Geurt Franzen (MetZet) schreef er een heerlijke column over...

Out!

door Geurt Franzen

De kerk in Keulen, omgebouwd tot theater maar de hoge kerkbanken waren gebleven, voelde wat ongemakkelijk. De jankende gitaren van de Amerikaanse band op het podium, Tweedy, detoneerden toch een beetje met het sacrale dat de gewelven van het KulturKirche uitstraalden.

Er was nóg iets dat ongemakkelijk voelde. Die kerel met zijn mobieltje, rechts vooraan. Van links naar rechts had hij zich al gewurmd om de frontman, Jeff Tweedy, van allerlei gezichtspunten te fotograferen. Dat hij daarbij anderen stoorde, stoorde hem niet. En de kwaaie blikken van Jeff scheen hij ook niet op te merken, maar wij wel. Elke flits tussen de kerkbogen, de onverlaat had zelfs niet het fatsoen om zijn flitser uit te zetten, bracht de ergernis van de artiest op het podium tot een hoger plan. Dat voelde je. Hij had al een paar opmerkingen in de richting van de spelbederver gemaakt, maar tot nu toe zonder resultaat.

Toen kwam de ontlading. Halverwege een nummer trok hij de stekker eruit en legde de muzikanten achter hem het zwijgen op. ‘You!’, riep hij, en hij priemde zijn vinger naar de nepfotograaf. ‘Out! Go away. You’re not welcome here. Out!’ Het publiek hield de adem in, de man met zijn mobieltje keek verbaasd om zich heen. Zijn jullie er ook, leek hij nu pas te denken. Toen hij te lang aarzelde naar de zin van Jeff Tweedy, gebaarde die naar de zijkant, waar wat stevige roadies tegen een biechtstiel leunden. ‘Take him out.’

En zo gebeurde. Hevig tegenspartelend werd de mobieltjesfotograaf de kerk uitgegooid, gelijk de geldwisselaars ooit uit de tempel van Jeruzalem.

Het werd een geweldig concert en een mooie avond. En elke keer sindsdien als ik in een theaterzaal op poptempel zit en rechts of links van me een toeschouwer zijn mobieltje voor de dag haalt en plompverloren zijn elleboog in mijn gezicht houdt, denk ik aan Jeff Tweedy en bid ik zachtjes dat de artiest op het podium de stekker er even uittrekt, en roept: ‘Hé jij daar: out!’Het verhaal van de merel - door Geurt Franzen | Metzet
06-05-2015

Het verhaal van de merel - door Geurt Franzen | Metzet

Schouwburg Cuijk kiest voor merel als beeldmerk
Mooi hè, ons nieuwe logo? Bij een nieuw theater hoort een nieuw beeldmerk, vonden wij. U treft het voortaan op al onze publicaties aan. Maar ook op veel plekken in de nieuwe schouwburg prijkt dat charmante vogeltje met die parmantige snavel. Alsof het overal zijn nestje wil bouwen. Alsof het wil zeggen: kijk, hier voel ik me thuis. Een gevoel dat wij natuurlijk ook bij u hopen op te roepen.

Waarom een vogel? Ach, eigenlijk lag de keuze zó voor de hand... We wilden iets vrolijks en vitaals. Maar ook iets dat bij de regio hoort waarin de schouwburg al meer dan vijftig jaar geworteld is. En het moest natuurlijk iets cultureels in zich hebben.
Om met het laatste te beginnen: laten dichters zich niet al eeuwenlang inspireren door vogels? Ze zingen graag het hoogste lied. In de oudst bekende Nederlandse dichtregel verzucht de dichter al: mijn liefje, alle vogels hebben al een nestje gebouwd, waar wachten wij nog op? En Rutger Kopland (1934-2012) liet zich in een prachtig gedicht wekken door een merel die zijn leegte vulde met zijn ochtendlied.
In de Middeleeuwen heette een merel ook wel een merlet. En die komen in veelvoud voor in de geschiedenis van Cuijk en de regio! De merletten staan in het wapen van ridder Jan van Cuijk. Maar ook in de gemeentewapens van Cuijk, Grave en andere. Er zijn straten naar genoemd, maar ook verenigingen en zelfs een school.

Wij denken dat we wel goed zitten met onze merel. Hij zorgt goed voor zijn kroost, een eigenschap die Schouwburg Cuijk ook graag wil uitdragen. Het is een nieuwsgierige allemansvriend. Bovendien is het een verbinder. Zijn vrolijke gezang staat voor al het mooie dat wij voor u op ons podium tevoorschijn toveren en verbindt ons dus met u. En ten slotte verbindt hij ons allemaal met het verleden. Zie onze vogel maar als een merlet die zó van het wapenschild van ridder Jan is weggevlogen. Die zich heeft genesteld bovenop onze nieuwe entreetoren. Voor eeuwig, als het aan ons ligt. In een warm nest.

TWITTER