Jori scoort 'mini-hitje' in Duitsland

02-06-2023

Jori scoort 'mini-hitje' in Duitsland
 

De Cuijkse zangeres Jori van Gemert, die optreedt onder de naam Cloud Cukkoo, hoorde tot haar verrassing haar eigen liedje terug in de finale van het Duitse tv-programma Let’s Dance. 

“Het was zo bizar”, vertelt ze over de afgelopen weken. Op 20 mei werd ze wakker met allemaal berichten op haar telefoon. De avond ervoor danste het koppel Anna Ermakova en Valentin Lusin op de akoestische versie van het liedje ‘Alice’ in het Duitse tv-programma Let's Dance.

“De dansers gingen mij daarna volgen op Instagram, waarna er allemaal nieuwe volgers bij kwamen. Ik krijg nu allerlei persoonlijke berichtjes van mensen die mijn liedje mooi vinden en die graag de bladmuziek willen. Superleuk!”

In de app Shazam staat haar liedje bovenaan de lijst met vaakst gezochte nummers en ze ziet dat het nummer nu vaker beluisterd wordt in de streamingdiensten. Ook is haar nummer gedraaid op onder andere Radio 2 en 3FM. “Een mini-hitje dus!” concludeert ze enthousiast.

Geschreven in de schouwburg

‘Alice’ is geïnspireerd door Alice in Wonderland, vertelt Jori. “Ik schreef het voor mijn beste vriend, die het als queer tiener niet altijd makkelijk had. Dit liedje gaat over je eigen ’wonderland' vinden, je eigen plek in de maatschappij.”

“Ik heb het geschreven in Schouwburg Cuijk”, vertelt ze. “In de coronaperiode, tijdens een van de lockdowns, zat mijn oma bij ons thuis de hele dag televisie te kijken. Ik zocht een rustige plek om muziek te schrijven en appte Sjoerd (programmeur van de schouwburg) of ik in de schouwburg terechtkon.” 

“Hij bood aan dat ik in het GrandCafé kon zitten, daar staat een oude piano. In twee uur tijd schreef ik toen bijna het hele liedje, het ging heel snel.”

Om haar ‘mini-hitje’ te vieren, kwam ze vorige week langs in de schouwburg voor een korte opname. Bekijk de video hier

Jori werkte eerder samen met de schouwburg als gastprogrammeur en trad er regelmatig op. 
Cloud Cukkoo is vanaf september te zien in de Popronde. De speellijst wordt aan het einde van de zomer bekend gemaakt.

De uitzending van Let's Dance. Het liedje 'Alice' begint bij 2:12 

Deel op Twitter | Deel op Facebook