Brand in noodstroomvoorziening schouwburg

18-09-2023

Brand in noodstroomvoorziening schouwburg
 

De brandweer heeft donderdagvond laat een brand geblust in de noodstroomvoorziening van de schouwburg. In deze kast is vermoedelijk door nog onbekende oorzaak kortsluiting ontstaan. Inmiddels wordt met man en macht gewerkt om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

De noodstroomvoorziening treedt in werking als de gewone stroom uitvalt. Dit zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat de noodverlichting brandt, waardoor bezoekers de schouwburg veilig kunnen verlaten. Deze voorziening bevindt zich in een aparte technische ruimte van drie bij vier meter.

Directeur Bart Vaessen is opgelucht dat de brand zich beperkt heeft tot de technische ruimte. “De automatische alarmering werkte perfect waardoor de brandweer er snel bij was. Dit had veel erger kunnen aflopen. We zijn nu druk bezig de schade in kaart te brengen en op korte termijn te repareren.”

De brand staat los van de huidige verbouwing in verband met de komst van de bibliotheek volgende maand. Vaessen gaat ervan uit dat de geplande opening van het nieuwe Huis van Cuijk, met housewarming voor het publiek op 28 en 29 oktober, gewoon kan doorgaan.

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook