Popkoor ZIP treedt op in de kerstshow van Maartje & Kine

13-12-2023

Popkoor ZIP treedt op in de kerstshow van Maartje & Kine
 

Maartje & Kine komen in december naar Cuijk met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hypermuzikale cabaretduo werkt in elk theater samen met het lokale popkoor. In Cuijk werken ze samen met Popkoor ZIP uit Landhorst. Samen nemen ze het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren.

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Lokale koren op het podium 

Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Popkoor ZIP

In Cuijk delen Maartje & Kine het podium met Popkoor ZIP. Dit koor uit Landhorst bestaat inmiddels uit 55 leden en heeft onlangs zijn 10-jarig jubileum mogen vieren! Naast het repeteren voor ‘SNEEUWBEESTEN’ zijn ze momenteel druk bezig met hun kerstrepertoire. Ze hebben nog meerdere optredens in december gepland staan, waaronder hun eigen winterconcert!
Zingen is plezier (ZIP) dat is wat Popkoor ZIP wil uitstralen! Natuurlijk ook tijdens ‘SNEEUWBEESTEN’. 

Over de voorstelling

SNEEUWBEESTEN is een flonkerend feest voor de donkere dagen. Een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar. Het is alweer de zesde voorstelling van het cabaretduo. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over de vorige voorstellingen. Vier sterren bij De Telegraaf: ‘Een klinkend feest’ en zelfs vijf sterren bij Theaterparadijs: ‘Anderhalf uur puur genieten.’ De Theaterkrant schreef: ‘De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.’ 

‘Sneeuwbeesten’ van Maartje & Kine is woensdag 20 december te zien in de Grote Zaal. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook