Jaap Robben te gast bij nieuwe serie Boek&Praat

07-11-2023

Jaap Robben te gast bij nieuwe serie Boek&Praat
 

Nijmeegse dichter en auteur Jaap Robben, bekend van zijn succesdebuut ‘Birk’, is dinsdag 21 november de eerste gast van een nieuwe reeks Boek&Praat in het Huis van Cuijk. Tom Verstappen interviewt hem over zijn veelvuldig bekroonde werk. 

In de serie Boek&Praat van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk worden bekende Nederlandse auteurs geïnterviewd. Ze lezen voor uit eigen werk, vertellen over hun schrijverschap en geven antwoord op vragen uit het publiek. Na afloop kan publiek een boek laten signeren.

Jaap Robben

Dichter en auteur Jaap Robben, te gast op dinsdag 21 november, schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in dertien talen.

Over zijn nieuwe roman ‘Schemerleven’ vertelt Robben: “Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was.”

Schrijver uit de regio

In het voorprogramma stelt Stichting De Kneep je voor aan de regionale schrijver Frans Pennings. Pennings schrijft gedichten en carnavalslieden en maakte naam met zijn levensverhalen en zijn romans Hent de Dorpsagent en De Grestermoorden.

Boek & Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en Stichting De Kneep. Kaarten à €12,50 zijn verkrijgbaar via deze link.

Verder in de reeks: Cobi van Baars (16 jan), Wim Daniëls (27 feb) en Debutantenavond met Koen Caris, Frouke Arns en Nikki Dekker (26 maart).

Deel op Twitter | Deel op Facebook