Deze vrouwen bepaalden het succes van The Rolling Stones

29-11-2022

Deze vrouwen bepaalden het succes van The Rolling Stones
Sympathy for the Devil is vrijdag 9 december te zien 

In het jaar dat The Rolling Stones zestig jaar bestaat gaat muziekvoorstelling ‘Sympathy for the Devil’ op tournee. Hierin ontdek je het verhaal van Marianne Faithfull en Anita Pallenberg: twee stijliconen in de jaren ’60 die allesbepalend waren voor het succes van The Rolling Stones.

‘Sympathy for the Devil’ is een muziektheatervoorstelling over dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull (gespeeld door Pip Lieke Lucas, bekend van o.a. Outer Space en Dirty Lines (Netflix), De Luizenmoeder) en Anita Pallenberg (Eva van der Post, 14 DE MUSICAL, Onze Jongens in Miami, Soldaat van Oranje): ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? 

Het verhaal speelt zich af in 1966, alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om tot op de bodem leeg te slurpen.

Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbare diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met ‘nu’ zijn groter dan gedacht. 

tekst gaat verder onder de afbeelding

Deze vrouwen bepaalden het succes van The Rolling Stones
Beeld uit de voorstelling (foto: Sanne Peper) 

Must-see voor Stones-liefhebbers

Zwolse theaters presenteert met Sympathy for the Devil haar eerste eigen productie. De makers willen wegblijven van een tribute voorstelling over de Stones, maar gebruikten de befaamde band Stones Sessions als populair en herkenbaar ingrediënt om het verhaal van ‘nu’ te vertellen. Deze theatervoorstelling is daarmee ook een echte must-see voor Stones-liefhebbers.

Doorgewinterde scriptschrijver Sophie Kassies (Judas, Turks Fruit, Lost Tango e.v.a.) brengt het verhaal op een aansprekende manier tot leven en koppelt dit aan nu. De kracht van Kassies is dat zij als geen ander een verhaal op verschillende niveaus kan vertellen. 

Vrijdag 9 december in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl 

 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook