Theatercollege over de wolf

13-12-2023

Theatercollege over de wolf
 

Filmmaker Cees van Kempen leefde drie jaar tussen de wolven en maakte over zijn ervaringen een film en een fotoboek. In de kerstvakantie komt hij naar de schouwburg om te vertellen over zijn ervaringen in een theatercollege voor jong en oud. 

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. De aanwezigheid van het grootste roofdier in ons land wordt door de een gezien als een aanwinst, door de ander als een gruwel. 

Welke impact heeft de wolf op het bos en de andere dieren, zoals de vos, de das, de herten en het wilde zwijn? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven zijn en wat betekent de terugkeer voor ons? En waarom zien we de wolf al sinds de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in vele sprookjes en sagen. 

Cees van Kempen

Cees van Kempen leefde drie jaar tussen de wolven en vond het antwoord op vele vragen. Het leidde tot een veelbekeken film en een fotoboek. Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen en dat doet hij in deze multimediale voorstelling, waarin hij jong en oud meeneemt langs de avonturen die hij beleefde. 

‘Cees en de Wolf (6+)’ is donderdag 4 januari om 19.00 uur te zien. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl 

Deel op Twitter | Deel op Facebook