Sven Ratzke en Holland Baroque vieren de liefde

29-11-2022

Sven Ratzke en Holland Baroque vieren de liefde
Holland Baroque en Sven Ratzke geven samen een concert op zaterdag 3 december 

Zanger en performer Sven Ratzke en barokorkest Holland Baroque vieren de liefde en verlichten samen de donkere maanden voor kerst. In ‘Love is Crazy’ brengen ze samen barokke versies van bekende liedjes. Ratzke: “Het zijn songs van alle tijden, liefde is iets dat ons verbindt.”

Het idee voor deze samenwerking ontstond al op de middelbare school in Nijmegen. “We zaten samen met Sven op de Vrije School”, vertelt Judith Steenbrink, een van de oprichters van Holland Baroque. “We kennen elkaar dus al heel lang, maar we waren elkaar een beetje uit het oog verloren. Sven is echt een entertainer en wij – Tineke en ik, leven in de wereld van barok. Heel verschillend dus. De kans om nu iets samen te doen, is heel speciaal."

Sven voegt toe: "Het is heel bijzonder om elkaar na jaren weer tegen te komen. Er is een band, als je zo samen je tienerjaren hebt doorgebracht. En mooi te zien dat we allebei een andere kant van muziek maken zijn op gegaan en dat we nu opeens samen komen. Het is echt een versmelting van twee werelden.“

Liefdesliedjes

Sven Ratzke is bekend als David Bowie vertolker in binnen- en buitenland. Ook speelde hij mee in de musical The Rocky Horror Show. Holland Baroque speelt als eigenzinnig barokorkest heel andere muziek, maar juist die versmelting van twee werelden spreekt hen aan in de samenwerking.

Judith: "De geselecteerde songs van artiesten als David Bowie in dit repertoire hebben een geheel eigen Holland Baroque interpretatie gekregen. Het is niet zozeer de originele song waarop we onze invulling hebben gebaseerd, maar de interpretatie van Sven en wat hij ermee doet. En daarop baseren wij ons geluid. We zijn er helemaal ingedoken." 

Sven: "Het zijn grote love songs. Van eigenzinnige artiesten, daar hou ik van. Artiesten die hun nek uitsteken en zich niks van conventies aantrekken, ik denk dat Holland Baroque en ik dat ook hebben. In de arrangementen van Holland Baroque worden de songs die we hebben gekozen geheel tijdloos in deze interpretatie. Dit zijn songs van alle tijden. Liefde is iets dat ons verbindt. Een thema dat nu relevanter is dan ooit." 

‘Love is Crazy’ van Holland Baroque en Sven Ratzke is zaterdag 3 december te zien. Kaarten en informatie via deze pagina.

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook