Appels en Peren

Appels en Peren

Ben jij in je vrije tijd graag bezig met zingen, dansen, musiceren, toneel, fotografie, spoken word, cabaret, beeldende kunst of een andere kunstvorm? Geef je dan op voor Appels en Peren: hét open podium in het Land van Cuijk!

Je presenteert jezelf (alleen of in een groep) in een voorronde bij jou in de buurt. Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale op zondag 9 juni in Schouwburg Cuijk. In de finale maak je kans op professionele coaching, die wordt uitgereikt aan de top 3. 

Appels en Peren wordt georganiseerd met de samenwerkende podia Filmcafé Grave, Gryphus, Myllesweerd, Oelbroeck en Schouwburg Cuijk. 

Je kunt je aanmelden met het formulier onderaan de pagina

Is dit iets voor jou?

Appels en Peren is voor de inwoners van het Land van Cuijk. Voor jong en oud. Vanaf groep 6 mag iedereen meedoen. Je kunt je inschrijven met jouw vereniging of klas, maar dit hoeft niet. Solo mag ook. Deelname is helemaal gratis.

Je act

Er zijn drie categorieën waaraan je kunt meedoen:

Een jury selecteert bij elke voorronde een aantal deelnemers die doorgaan naar de finale. Om een plek voor deze finale te veroveren let de jury let op originaliteit, presentatie, techniek, inhoud en potentie. Een cover of een bestaand stuk mag, maar is minder origineel dan ‘zelf bedacht’. 

En let op: je act mag maximaal 10 minuten duren.

Hoe verder

Schrijf je in voor een voorronde bij jou in de buurt:

Eerder aangekondigde voorrondes in Mill, Cuijk en Vierlingsbeek zijn komen te vervallen. Je kunt je op dit moment alleen nog inschrijven voor de voorronde in Sint Anthonis. 

Beeldende kunst

Doe je mee aan de categorie beeldende kunst dan is er GEEN voorronde. Alle schilderijen en werken worden alleen geëxposeerd en beoordeeld tijdens de Finale Land van Cuijk op zondag 9 juni. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte van de podia. 

Inschrijving voor deze categorie is wel bij het podium van jouw oude gemeente.

Techniek

Er zijn geen ingewikkelde lichtplannen of zware geluids- en techniekeisen mogelijk. Er volgt, nadat je je hebt ingeschreven, informatie over het aanleveren van technische informatie. 

Goed om te weten

Na deelname aan ‘Appels & Peren!’ ben je eventueel beschikbaar voor meer optredens. Daarom mogen we je gegevens delen met andere organisatoren. Dit kan een festival, podium of bedrijf zijn.

Als je deelneemt aan ‘Appels & Peren!’ geef je toestemming dat foto’s en/of video’s daarna gebruikt kunnen worden voor promotiedoeleinden voor culturele activiteiten in het Land van Cuijk. Je gaat akkoord met deze spelregels. 

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar appelsenperenlvc@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.