Musical Academy Cuijk

MUSICAL ACADEMy CUIJK


Schitter in een musical

Altijd al eens op een podium willen staan om te schitteren in een musical? Dan is dit je kans. In september start in de schouwburg de Musical Academy Cuijk, een nieuwe musicalopleiding voor volwassenen. Onder leiding van vier ervaren docenten werk je toe naar een eindvoorstelling in de schouwburg.

De Musical Academy Cuijk is een initiatief van de Boxmeerse cultuurondernemer Roel Verheggen, ook bekend van Angels Rule, in samenwerking met Schouwburg Cuijk.

Voor wie

De Musical Academy Cuijk is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar oud die houdt van zingen, dansen en acteren. Ervaring is geen vereiste, het gaat juist om het ontwikkelen van talenten en vaardigheden. Om onze lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen is deelname alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs.

Interesse?

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom dan naar de inlooprepetitie op maandag 12 juni in Schouwburg Cuijk. Aanmelden via mac@schouwburgcuijk.nl (18+, je hoeft geen ervaring te hebben).

De opleiding

Informatie over de nieuwe opleiding die start in september 2023 volgt binnenkort.

The Wiz

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 presenteerde de Musical Academy Cuijk haar eerste grote musicalproductie: The Wiz. Kijk op de Facebookpagina voor een leuke foto-impressie. 

Meer weten?

Voor vragen en/ of meer informatie kan je contact opnemen met Roel Verheggen via mac@schouwburgcuijk.nl. De Musical Academy Cuijk heeft een eigen Facebookpagina voor de allerlaatste nieuwtjes.

De docenten

Stephanie Bongers van Werkhoven - vocalcoaching en koorzang

Stephanie:  “Bij de Musical Academy ga ik aan de slag als vocal coach en ik ga vooral aan de koorzang werken. Zingen is zoveel meer dan alleen maar een melodie met je stem maken. Je vertelt een verhaal aan het publiek. Door te werken aan interpretatie, timing, stemkleur en nog veel meer kun je een nummer verschillende kleuren meegeven die elk weer een ander verhaal uitdragen. 

Ik heb ontzettend veel zin om te starten met de Musical Academy. Ook al heb ik pop en jazz gestudeerd, mijn hart heb ik verloren aan musical!”

Stephanie Bongers van Werkhoven is dirigent van de koren TrentVoices in Wijchen en Imemato in Boekel. Daarnaast is ze vocal coach van het Vierdaagse Orkest en geeft ze namens De Lindenberg in Nijmegen muzieklessen op basisscholen. 

Ze studeerde jazz- en popzang aan ArtEZ in Arnhem. In 2015 is ze afgestudeerd met als verdiepende vakken koordirectie, klassieke zang en arrangeren. In 2011 heeft ze een pabo-diploma behaald. 

 

Anneke Miggiels - vocal coaching

Anneke:  “Ik heb veel affiniteit met musical en theater. In het verleden heb ik een aantal mooie musicalrollen mogen vertolken tijdens de edities van de Rabo Music Sensation in Boxmeer met als hoogtepunten de rol van Grizabella uit Cats, Mary Poppins en Maria in de Sound of Music. 

Energie en lef staan tijdens mijn zangcoaching voorop. Het beste uit jezelf halen en grenzen verleggen. Ieder op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. We experimenteren met sound, timing en daarnaast probeer ik te letten op gezond stemgebruik. Of je nu alleen zingt of in de groep, je hoeft in ieder geval niet bang te zijn om buiten de lijntjes te kleuren want bij mij kan het meestal niet gek genoeg.”   

Anneke Miggiels is zangeres, zangcoach en stemactrice. In 2009 is ze afgestudeerd in de richting Jazz & Pop aan het conservatorium ArtEZ in Arnhem. Daarna heeft ze zich verdiept in verschillende zangmethodes zoals Estill Voice Training en Complete Vocal Technique. 

Als zangeres begeeft ze zich voornamelijk in het popgenre met een voorliefde voor meerstemmige zang. Deze deelt ze met Vocal Group Angels Rule waar ze in zingt. Daarnaast vormt ze een duo met gitarist Maarten Jung, genaamd Into the Mood, waarmee ze regelmatig op huwelijken, uitvaarten en andere bijzondere gelegenheden optreedt. 

 

Roel Verheggen - regie en spel/artistiek leider

“Bij de Musical Academy Cuijk neem ik de rol van regisseur op me en verzorg ik de spel- en acteerlessen. Daarnaast ben ik de artistiek leider.

Al zolang ik me kan herinneren is er muziek in mijn leven: lp’s draaien op de pick-up van mijn ouders, zingen in het koortje op de basisschool, blokfluitles van meester Simons en daarna naar de harmonie in Lottum. 

De eerste musical die ik zag was Cats in Carré in 1989. Ik ben er een week van onder de indruk geweest. Ik hou van musical; die magische wereld van een mooi verhaal uitgebeeld in zang, dans en spel. 

Het is fantastisch dat ik in samenwerking met Schouwburg Cuijk deze langgekoesterde wens kan laten uitkomen: musicals maken met volwassenen. 

Van harte welkom!”

Roel Verheggen studeerde aan de pabo en vervolgens fluit en directie aan de conservatoria van respectievelijk Rotterdam en Tilburg. In 2002 toerde hij een jaar lang met Musicals in Concert van Joop van den Ende. 

De afgelopen jaren schreef en regisseerde hij vele muziektheatervoorstellingen voor onder andere theaterkoor Easy and Free in Lierop, vocal group Transparant in Venray en zang- en theaterkoor Oker in Overloon. Hij is een van de zangers van vocal group Angels Rule.