Huis van Cuijk, de derde plek voor alle inwoners

05-06-2023

Huis van Cuijk, de derde plek voor alle inwoners
Impressie: MARS Interieurarchitecten 

Een plek waar niks moet, maar heel veel kan. Waar je naartoe kan als je niet thuis (de eerste plek), of op je werk (de tweede plek) bent. De derde plek wordt het Huis van Cuijk, met de verhuizing van de bibliotheek naar de schouwburg. De komende maanden wordt hard gewerkt aan deze nieuwe culturele multifunctionele voorziening.

De schouwburg is nu nog veelal alleen ’s avonds geopend, met de komst van de bibliotheek kun je er straks de hele dag door binnenlopen. Het nieuwe Huis van Cuijk is niet alleen een plek waar je heen gaat voor een voorstelling of een boek, je kan er ook werken of studeren, juist even helemaal niks doen, of lekker een kop koffie drinken of een hapje eten.

Nieuw is de samenwerking met De Looierij, de Stichting Dienstverlening Cuijk, die dagbesteding biedt aan cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Vier à vijf medewerkers nemen onder begeleiding van twee vaste krachten de horeca voor hun rekening. Mogelijk dat zij in de toekomst ook aanvullende taken voor de bibliotheek en schouwburg gaan vervullen. 

Huis van Cuijk, de derde plek voor alle inwoners
Impressie: MARS Interieurarchitecten 

Nieuwe website
Sinds afgelopen weekend is er de nieuwe website huisvancuijk.nl, waar geïnteresseerden op de hoogte worden gehouden van wat er de komende maanden zoal staat te gebeuren. Ook is er meer informatie te vinden over wat het Huis van Cuijk straks te bieden heeft en is er een tijdlijn met de belangrijkste mijlpalen, van verbouwing tot opening.

De ondertekening van het bouwcontract op 1 juni vormde de officiële aftrap voor de verbouwing. Begin oktober vorig jaar gaf de gemeenteraad groen licht voor de plannen. Sindsdien is achter de schermen hard gewerkt aan een ontwerp voor de inpassing van de bibliotheek. Vanaf half juni start de verbouwing, de bibliotheek verhuist half oktober.

Nauwe samenwerking
Hoewel samen onder één dak, gaan de schouwburg en bibliotheek niet fuseren. Beide organisaties blijven werken vanuit hun eigen maatschappelijke opdracht. Wel wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht. Zo werken medewerkers van zowel de schouwburg als de bibliotheek samen aan onder meer de inrichting, de verhuizing en een feestelijke housewarming eind oktober.  

Volg het nieuws rondom Huis van Cuijk op huisvancuijk.nl 

Deel op Twitter | Deel op Facebook