De Kast viert 30-jarig jubileum

06-12-2022

De Kast viert 30-jarig jubileum
De Kast treedt donderdag 15 december op met een jubileumconcert 

In de jaren '90 was De Kast een van de populairste popbands van Nederland met hits als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, en Woorden Zonder Woorden. Nu ze 30 jaar bestaan komen ze met een jubileumconcert naar Cuijk. Zanger Syb van der Ploeg kijkt ernaar uit om alle fans terug te zien. 

Eind 2019 vierde De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS te Amsterdam voor bijna 4000 bezoekers. Dit was de aftrap van hun jubileumjaar. Na een onderbreking door de pandemie kan nu eindelijk het vervolg opgepakt worden met een feestelijke show vol met de allerbeste hits.  

Zanger Syb van der Ploeg: “We zijn trots om onze jubileumtour eindelijk te mogen aankondigen en hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten. Dertig jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie én een ontzettend bijzondere avond van maken!”

De grootste hits

De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. In totaal heeft de groep ongeveer 14 top-40 hits gehad in haar carrière.
In de jaren '90 was De Kast een van de populairste popbands van Nederland en verkocht in totaal meer dan 1.000.000 cd's en singles. Tevens wonnen ze meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre. 

De groep viel op door hun speciale megaconcerten in o.a. Sportpaleis Ahoy, het strand van Lemmer én het Arnhemse Gelredome, waar De Kast op 8 en 9 januari 2000 als eerste band in de geschiedenis van het stadion, drie concerten gaf voor 90.000 bezoekers. Hun eerste stadionconcert in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar het allemaal begon, was op 6 juni 1997, hier werd ook de live-clip van hun grootste hit  In Nije Dei opgenomen.

‘De Kast 30 jaar’ is een ware reünie voor al die fans die de afgelopen 30 jaar de concerten bezocht hebben. 

Dit concert is donderdag 15 december te zien in Schouwburg Cuijk. Bestel hier je kaarten.

Deel op Twitter | Deel op Facebook