Aanraders voor seizoen 23|24

13-07-2023

Weet jij al welke voorstellingen je wil zien in het nieuwe theaterseizoen? Laat je inspireren door onze aanraders. Voorstellingen die je volgens ons niet mag missen. Omdat ze zo grappig, spannend, meeslepend of bijzonder zijn.

De Ongeplukte Zusters van Almere County 

We starten met de verrukkelijkste muzikale komedie van het seizoen. Met de beste komedieacteurs van Nederland keren we twee eeuwen terug in de tijd en volgen we drie zussen en hun moeder in hun zoektocht naar liefde. Ilse Warringa schreef het script, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen.

Met Ilse Warringa Plien van Bennekom, Wart Kamps e.a. 

Woensdag 1 november | Bestel kaarten

tekst loopt door onder de afbeelding

Aanraders voor seizoen 23|24
 

Murder on the Orient Express

Na het succes van ‘The Mousetrap’ komt een sterrencast met een ander legendarisch moordmysterie van Agatha Christie naar het theater. Stap aan boord en beleef een bloedstollende avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte wendingen met als grote vraag: whodunit?

Met Remko Vrijdag, Frederik Blom, Lone van Roosendaal e.a.

Dinsdag 14 & woensdag 15 november | Bestel kaarten

Winnie de Poeh De Musical

Geniet op Tweede Kerstdag van deze nieuwe familiemusical. Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (en niet te vergeten Teigetje) komen tot leven in deze prachtige nieuwe bewerking, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands. 

Na het grote succes van de musical in New York, Chicago en Londen voor het eerst nu ook in Nederland!

Dinsdag 26 december | Bestel kaarten

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Edward Albees toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ staat hoog op het lijstje van de ultieme relatiedrama’s en meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. 
De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend.

Met Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Woensdag 10 januari | Bestel kaarten

tekst loopt door onder de afbeelding

Aanraders voor seizoen 23|24
Wie is er bang voor Virginia Woolf? 

Piaf de Musical

Zestig jaar geleden overleed een van de grootste artiesten die Frankrijk ooit voortbracht: Edith Piaf. Tot op de dag van vandaag worden haar liedjes over de hele wereld beluisterd en gezongen. Nummers als ‘Non, Je ne regrette rien’, ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’ en ‘Padam’; het zijn slechts een paar voorbeelden uit haar onsterfelijke repertoire. 
Deze nieuwe Nederlandse musical gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’ en begint op haar sterfdag.

Met Suzan Seegers, Thomas Cammaert e.a.

Donderdag 11 januari | Bestel kaarten

Dansicoon Igone de Jongh

Igone de Jongh is de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor balletliefhebbers en choreografen wereldwijd. Eind 2019 nam ze na 24 jaar afscheid van het Nationale Ballet en ging ze het theater in. 

In ‘Beauty Persists’ danst ze drie gloednieuwe, speciaal voor haar gemaakte stukken.

Vrijdag 2 februari | Bestel kaarten

Anneke van Giersbergen zingt metal in een klassiek jasje

Anneke van Giersbergen is een muzikale kameleon, die moeiteloos schakelt tussen   samenwerkingen met artiesten als de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. In haar vorige programma stond de muziek van Kate Bush centraal. Deze keer gaat ze naar een geheel andere hoek van het muzikale spectrum, de metal. De grootste anthems komen voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

Zaterdag 3 februari | Bestel kaarten

Lekker lachen met Kasper van der Laan

Is het cool, chill, fresh of hot? Het is ‘Warm’, de nieuwe voorstelling van cabaretier Kasper van der Laan. Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend, hilarisch en sexy. Kasper blijft maar aanstormen, is ongekend grappig en gaat nooit meer weg.

Woensdag 28 februari | Bestel kaarten

tekst loopt door onder de afbeelding

Aanraders voor seizoen 23|24
Kasper van der Laan 

Circustheater van Machine de Cirque

De Ashton Brothers maar dan op z’n Canadees: dat is waar je aan moet denken bij Machine de Cirque. Waar ter wereld ze ook optreden, overal vallen de monden open van verbazing. In ‘La Galerie’ slepen zeven circusartiesten en een muzikant je met adembenemende acrobatiek, verleidelijke muziek en een serieuze dosis onnozele lol mee naar de rafelranden van de kunst.

Vrijdag 5 april | Bestel kaarten

De Instagramtypetjes van Merijn Scholten

Scholten vergaarde een grote schare liefhebbers met zijn online sketches. Micha Wertheim noemde hem ‘De grappigste man op Instagram’ en er werd reikhalzend uitgekeken naar deze eerste theatershow. Die stelde niet teleur. Mis het dus niet!

Woensdag 1 mei | Bestel kaarten

Minifestival met het Franse lied

Het minifestival ‘La Douce France’ voert je met drie topvertolkers van het Franse lied naar een zonovergoten terrasje in de Provence of hartje Parijs. Het chanson is het leven zelf, het geluk, de liefde, het verdriet, de passie en natuurlijk ook de melancholie.

Met Philippe Elan, Katell en Beatrice van der Poel

Woensdag 15 mei | Bestel kaarten

Ligconcert met Jeroen van Veen

Voor dit concert reserveer je geen stoel maar een ligplaats op het toneel. ‘The best of Einaudi’ is dan ook een ligconcert. Wat dat is? Heel simpel. Je neemt zelf een matje, matrasje of zitzak mee. Kies een plekje op het toneel, ga liggen en geniet van de muziek. 

Dinsdag 21 mei | Bestel kaarten
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook