Filmmaker bedreigd, maar toch het theater in

06-09-2023

Filmmaker bedreigd, maar toch het theater in
 

De film WOLF was in de bioscopen de best bezochte Nederlandse non-fictie film van 2022. De film, ingesproken door Matthijs van Nieuwkerk, won al verschillende nationale prijzen. 

Maar regisseur Cees van Kempen werd in ons land bedreigd, omdat hij de terugkeer van de wolf naar Nederland in beeld had gebracht. Een presentatie van hem moest vanwege bedreigingen zelfs worden afgelast.

Ondanks de bedreigingen die hij ondervond, gaat Cees van Kempen nu het theater in. Het komende seizoen, dat in september van start gaat, staat hij in 22 theaters op de planken. Donderdag 4 januari staat hij in Schouwburg Cuijk.

Familievoorstelling

Cees van Kempen: “De discussie rondom de wolf wordt voor een groot gedeelte gevoed door onwetendheid. Daar wil ik wat aan doen. In een familievoorstelling, voor jong en oud, neem ik de bezoeker mee in mijn avonturen tijdens het maken van de film en laat ik zien waarom wolven niet zo gevaarlijk zijn als men denkt, wat de verrassende relatie is met de hond en hoe belangrijk de wolf is voor de natuur.”

Impresario George Visser: “Cees is de eerste natuurfilmer die ook het theater ingaat. Hij heeft veel meegemaakt in de bossen en verstaat als geen ander de kunst om zijn verhalen aan een groot publiek te vertellen. Zonder de controverse rondom de wolf verder op te stoken, maar wel iedereen op een pakkende manier te voorzien van gedegen informatie. Ook als je gemengde gevoelens hebt over de wolf zou je de voorstelling moeten zien.”

Cees en de Wolf (6+) is op donderdag 4 januari, in de kerstvakantie, in de schouwburg te zien
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook