Zorgen om het Amazone regenwoud in jazzconcert ‘O Verde Do Brasil’

15-10-2022

Zorgen om het Amazone regenwoud in jazzconcert ‘O Verde Do Brasil’
Lilian Vieira zingt met het Millennium Jazz Orchestra (foto: Hardy Klink) 

In de nieuwe cross-over productie van The Millennium Jazz Orchestra worden drie aspecten van Brazilië uitgelicht: de muziek, de poëzie en de natuur. Samen met zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) presenteert het orkest het bijzondere concert ‘O Verde Do Brasil’ op zondag 30 oktober in onze Grote Zaal, met voor de pauze de presentatie van hun nieuwe album Bleeding Amazonia.

The Millennium Jazz Orchestra brengt samen met Lilian Vieira muziek en poëzie over de teloorgang van het Amazone regenwoud. De verbinding tussen mens en natuur staat ook centraal in de muziekstukken van Rik Cornelissen, die op dezelfde dag een extra concert geeft in de schouwburg.  

Amazonewoud

Voor de pauze presenteert het 18-koppige Millennium Jazz Orchestra hun nieuwe album Bleeding Amazonia. Bandleider Joan Reinders schreef een achtdelige suite voor bigband en zang op poëzie van de Braziliaanse dichter en milieu-activist Thiago de Mello. Soliste in dit programma is de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (bekend van o.a Zuco 103), die met haar opzwepende, majestueuze stem een prachtig timbre voortbrengt.

Na de pauze brengen ze een feestelijk programma met eigen arrangementen van Braziliaanse componisten. Ook hierin vertolkt Lilian Vieira de zangpartijen.

Kapellenbaan

Diezelfde middag is een extra concert te beluisteren van de Nederlandse componist en accordeonist Rik Cornelissen. Hij is geïnspireerd door een ander UNESCO erfgoed gebied: de Maasheggen. Hier, op de grens van Brabant en Limburg, bevindt zich een van de mooiste kunstroutes van Nederland. De Kapellenbaan is een bijzonder toeristisch traject dat loopt door Boxmeer, Cuijk en Gennep. 

Op basis van kunstwerken in de kunstroute Kapellenbaan heeft Cornelissen met zijn groep vier nieuwe composities geschreven, onder de noemer ‘From Within, From Without’. 

Zondag 30 oktober in Schouwburg Cuijk. Kaarten voor ‘O Verde Do Brasil’ van Millennium Jazz Orchestra zijn te koop op de voorstellingspagina. Bezoekers van dit concert krijgen gratis toegang tot het extra concert ‘From Within, From Without’ van Rik Cornelissen.

Zorgen om het Amazone regenwoud in jazzconcert ‘O Verde Do Brasil’
De muzikanten van het concert 'From Within, From Without'. 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook