Nieuwe muziek ontdekken op ESNS

19-01-2022

Nieuwe muziek ontdekken op ESNS
Jori kijkt online naar ESNS (Eurosonic Noorderslag) 

Welke artiesten zijn het komende jaar interessant en wat zijn de trends in de muzieksector? Jori van Gemert, bekend als zangeres Cloud Cukkoo én muziekprogrammeur van onze schouwburg, zoekt het uit op ESNS (Eurosonic Noorderslag).

Ben je nu in Groningen?

“Nee helaas! Alle panels en optredens verlopen online. Het is heel goed opgezet en door de chatboxes is het ook interactief, maar ik mis de live ervaring wel. Ik zit nu in een vakantiehuisje in Zandvoort, dus ik zit wel de hele dag voor de laptop, maar tussendoor loop ik lekker naar het strand.”

Wat is er te zien?

“Overdag zijn er panels over de muziekindustrie. Die gaan nu voor een groot deel over corona. Hoe gaan artiesten en popzalen om met de maatregelen, welk perspectief kan de sector bieden? Die gesprekken gaan ook over digitale alternatieven, maar je merkt toch dat de live-ervaring het belangrijkste blijft. 

In de avond zijn er showcases van artiesten, daar wil ik ook zoveel mogelijk van zien. Ik kijk naar een breed scala, omdat de schouwburg ook een breed programma wil neerzetten. 

Het is niet zo dat artiesten die ik nu zie, volgend jaar al bij ons in de schouwburg staan. Deze acts gaan eerst in poppodia toeren, maar je ziet dat muzikanten vaak later in hun carrière de theaters in gaan. Nu kan ik al wel wat talent gaan ontdekken.”

De concerten van ESNS zijn gratis op de website te bekijken. Heb je tips? 

“Persoonlijk kijk ik erg uit naar Sylvie Kreusch, een Belgische zangeres die in Warhaus heeft gezongen (een project van de zanger van Balthazar). Zij maakt heel toffe muziek en werkt nu samen met de producer van Eefje de Visser.

Verder heb ik ook veel zin in Son Mieux. Deze Nederlandse rockband wordt steeds bekender en hun muziek wordt ook al veel gedraaid op Radio 2. Hen zie ik nog wel eens in het theater spelen. 

Tot slot ga ik zeker kijken naar Remme. Ik ken hem via via, hij maakt mooie akoestische popliedjes. Ik ben heel benieuwd hoe hij live is.”

Alle optredens van ESNS zijn t/m zaterdag 22 januari gratis te zien op esns.nl

 

 

Deel op Twitter | Deel op Facebook