Muziekverenigingen maken voorstelling over Brabant

27-10-2021

Muziekverenigingen maken voorstelling over Brabant
De bestuursleden van de verenigingen bespreken de plannen in het Grand Café. 

De lokale muziekverenigingen, koren en fanfares hebben iets leuks in petto: ze slaan hun handen ineen en maken samen de voorstelling ‘Eldorado’, een muzikale productie over het veranderende leven van Brabantse boeren. Het stuk is 27, 28 en 29 mei te zien in Beers.  

Componist Bart van Dongen, script- en toneelschrijver Wiske Sterringa en regisseur Roel Swanenberg zijn professionele theatermakers en werken in deze voorstelling samen met Het Zuidelijk Toneel. Lokale muziekverenigingen, koren en fanfares spelen (naast oud-PSV’er Björn van der Doelen) de hoofdrol in de voorstelling. Het stuk gaat in op de leegstand op het platteland en de gevaren die hierdoor ontstaan. In ‘Eldorado' zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met in het bijzonder de burgemeester. 

De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. Ook wordt een beroep gedaan op het publiek: wat zou jij in zo’n situatie doen en waarom? De uiteindelijke vraag is: in wat voor Brabant willen wij leven? 

De verenigingen starten in maart met de repetities, in mei is het resultaat te zien op Landgoed De Barendonk in Beers. Kijk voor kaarten en informatie op www.eldorado2022.nl
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook