nieuws ›› gastprogrammeur-jori-van-gemert-op-eurosonic-noorderslag
Gastprogrammeur Jori van Gemert op Eurosonic Noorderslag

Gastprogrammeur Jori van Gemert op Eurosonic Noorderslag

20-01-2020

Ze programmeert de singer-songwriters in onze schouwburg (tip: op zondag 26 januari is de tweede editie van de Secret Singer-Songwriter Sessions) en zingt en speelt regelmatig zelf na afloop van een voorstelling in ons TheaterCafé. Jori van Gemert was bij Eurosonic Noorderslag waar ze héél veel optredens bijwoonde en volop inspiratie opdeed.

"Wat leuk is aan ESNS, is dat er ook altijd klasgenoten van mij spelen" vertelt ze. "Zo zijn we bij Duncan Laurence, Joe Buck en Nona geweest. Super talentvolle acts die het zeker nog veel verder gaan schoppen!"

Wie we volgens Jori absoluut in de gaten moeten houden?
"Mijn persoonlijke favorieten waren Askjell en Eefje de Visser. Askjell maakt abstractere muziek: klassiek met ambient en techno invloeden, je kunt je misschien dus voorstellen dat dat een heel dromigere combinatie is. Eefje vind ik ontzettend inspirerend, omdat ze zichzelf elke keer weer blijft vernieuwen. Wanneer ze een nieuwe plaat uitbrengt, klinkt het altijd weer anders en elke keer verandert ze iets in haar live setting. Dit keer had ze bijvoorbeeld backing vocalisten bij die ook meedansten. Die set vond ik zo goed, dat ik twee keer naar dezelfde show ben gaan kijken, haha."

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
Sluiting schouwburg verlengd tot en met 9 februari
Kerstvakantie-tips voor het hele gezin
Cultuurtips voor de kerstvakantie
Thuis in 2021
Schouwburg gesloten tot en met 19 januari 2021
Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal
Paarse Vrijdag: ook de schouwburg is van iedereen
Gastprogrammeur John Floore overleden
Nieuw jaar, nieuw programma