Culturele start van het schooljaar met dansgezelschap Corpo Máquina

07-09-2021

Culturele start van het schooljaar met dansgezelschap Corpo Máquina
Beeld uit de voorstelling 'Bolistas' van Corpo Máquina 

Het nieuwe schooljaar gaat cultureel van start in onze schouwburg met dansworkshops en pannawedstrijden met onder andere de bekende freestyle voetballer Nasser El Jackson. De workshops worden verzorgd door het Tilburgse dansgezelschap Corpo Máquina. 

Twee jaar geleden verraste Nasser El Jackson het theaterpubliek met zijn solovoorstelling ‘Ball’. Nu is hij met het Tilburgse dansgezelschap Corpo Máquina terug met een nieuwe voorstelling, ‘Bolistas’. Hierin zoekt de voetballer samen met een danseres, breakdancer en geluidskunstenaar de kruisbestuiving op tussen hedendaagse dansstijlen en invloeden van de straat. Alles wat zich buiten de muren van het theater beweegt, brengt Corpo Máquina de zaal in en andersom.

Workshops

Het gezelschap is van 13 tot en met 17 september te gast in Schouwburg Cuijk om te repeteren voor de nieuwe voorstelling. Heleen Volman, directeur van Corpo Máquina, legt uit dat ze graag het gevoel van het theater meenemen in het repetitieproces. Volman: “Toen Nasser repeteerde voor ‘Ball’ was hij zo onder de indruk toen hij voor het eerst het toneel opliep. Toen begreep hij pas echt hoe hij van zijn ‘kunstje’ theater kon maken.”

Terwijl ze ’s ochtends repeteren, nodigen ze in de middag Cuijkse jongeren uit om deel te nemen aan verschillende workshops. Zo gaan ze samen met de jongeren een eigen voorstelling maken en organiseren ze pannawedstrijden in de schouwburg. Hiervoor werken ze samen met het Cuijkse jeugdcentrum Cyou.

Energieke voorstelling

Na een week repeteren laat Corpo Máquina op maandag 20 en dinsdag 21 september een try-out zien aan leerlingen van het Merletcollege en Metameer. Na de try-out krijgen de scholieren de gelegenheid om vragen te stellen aan de choreograaf, de technici en de artiesten.

Sjoerd Meijer, programmeur van Schouwburg Cuijk, is blij met de komst van het Tilburgse dansgezelschap. “Corpo Máquina verricht goed werk met jongeren en kan veel voor hen betekenen. We willen dit soort initiatieven daarom graag als schouwburg ondersteunen.”                        
 

Deel op Twitter | Deel op Facebook