Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  Wëreldbänd
  • 17 februari 2018
  • 20:15
  • Theaterzaal
  • muziek | show
  • 22.50 euro

  Wëreldbänd

  SLÄPSTICK

  Magistrale vijfsterrenode aan de slapstick!

  Wat zou het fijn zijn als je meer dan twee ogen en twee oren had, al was het alleen maar om niks te hoeven missen van de sublieme muzikale slapstick van de Wëreldbänd. In vrijwel alle kranten kreeg hun voorstelling de maximale vijf sterren. Hier staan niet alleen vijf rasmuzikanten, maar ook clowns van wereldformaat.
   
  In ‘SLÄPSTICK’ brengen ze een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, de Marx Brothers en Mini & Maxi. Ook geven ze een heerlijke draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!
  Geschikt voor jong én oud, en voor anderstaligen!
   
  Wëreldbänd: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft, Jon Bittman. Regie: Stanley Burleson. Regieadvies: Karel de Rooij (Mini, van Mini & Maxi).

  Spirit of Fringe Award
  De Wëreldbänd sleepte afgelopen zomer de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht op het internationale Fringe Festival in Edinburgh, dé kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.

  Magistrale vijfsterrenode:
  ‘Ongekend hoog amusementsniveau (...) modern, vernieuwend en humoristisch (...) Fenomenaal.’ (de Volkskrant *****)
  ‘De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal (...) Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd.’ (Trouw *****)
  ‘Ontzagwekkend knap (...) een geweldige variatie aan stunts (...) onwaarschijnlijk sterke vondsten (...) alles klopt tot op de millimeter.’ (Dagblad van het Noorden *****)
  ‘Een spervuur aan fraaie muzikale sketches golven in een lekker tempo door de zaal (...) Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod.’ (Theaterkrant *****)
  'Variété op lachwekkende hoog niveau.' (NRC *****)
  'Wëreldbänd van mondiale allure.' (Meppeler Courant *****)
  'Wëreldbänd: topklasse (...) Wëreldbänd maakt verwachtingen meer dan waar met deze virtuoze voorstelling die deze zomer ook nog eens hoge ogen gooide tijdens het prestigieuze Edinburgh Festival.' (de Telegraaf)

  www.wereldband.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →