Toegankelijkheid

Slecht ter been

Grote Zaal: Reserveer bij voorkeur een plaats in de voorste helft van de zaal op rij 1 t/m 12. Hulp nodig? Onze medewerkers staan voor je klaar om je naar je stoel te begeleiden. 

Het balkon is minder goed toegankelijk en bevat bovendien enkele traptreden. We adviseren hier alleen een plaats te reserveren, als je die zelfstandig kunt bereiken. 
Iets om rekening mee te houden als je minder valide bent en plaatsneemt op het balkon: in het geval van een calamiteit kunnen onze medewerkers je niet evacueren.

Kleine Zaal: De zitplaatsen op de tribune zijn bereikbaar via traptreden. 

Rollator

Op voorschrift van de brandweer mogen rollators tijdens de voorstelling niet mee de zaal in, maar moeten in de zij-foyer worden gestald. Onze medewerkers helpen je graag, mocht dat nodig zijn.

Rolstoelplaatsen

In de Grote Zaal zijn rolstoelplaatsen beschikbaar op de rijen 11 en 12. Deze rijen zijn voorzien van demontabele stoelen. Een rolstoelplaats kan alleen via ons bespreekbureau worden gereserveerd, telefonisch of per mail.

Gehoorondersteuning

De Grote Zaal is uitgerust met een draadloos FM-systeem (merk PHONAK) dat zowel met als zonder een gehoorapparaat werkt. Je kunt bij ons kosteloos een ontvanger lenen bij de garderobe.

Invalidenparkeerplaats

Er zijn enkele invalidenparkeerplaatsen in de directe omgeving van de schouwburg. Kom je met speciaal vervoer of een taxi, dan kan je voor de ingang van de schouwburg worden afgezet en opgehaald.

Baby's

Baby’s en kinderen jonger dan 2 jaar moeten helaas nog even wachten voordat ze welkom zijn in onze schouwburg. Bij de kindervoorstellingen vermelden wij een adviesleeftijd. De voorstelling is dan speciaal gemaakt voor kinderen vanaf deze leeftijd.