Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  Sara Kroos
  • 20 februari 2018
  • 20:15
  • Theaterzaal
  • cabaret
  • 23.75 euro

  Sara Kroos

  Zonder verdoving

  Pijn van het lachen, zonder verdoving.

  Sara Kroos is snoeihard, poeslief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. En dan ook nog ‘Zonder verdoving’. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen. Live muziek: Rutger Hoorn, Nathaniël van Veenen.
   
  ‘Sara Kroos is het ene moment snoeihard en bot, om het daarna te compenseren met warmte en mededogen (…) geserveerd met een verpletterende humor.’ (de Volkskrant over ‘Doorgefokt’)
  ‘Kroos bewijst andermaal tot de top te behoren.’ (NRC over ‘Doorgefokt’)
   
  Sara Kroos: ‘Ik wil elke voorstelling beter worden, scherpere grappen, meer lach, slimmer en ook rauwer, dat is wel een streven van me. Ik ben niet gauw tevreden nee, gelukkig maar denk ik.’

  Uit de pers:
  'Indrukwekkend is ook hoe Kroos, in het laatste deel, het taboe op psychische ziekten doorbreekt door openlijk te vertellen over haar zelfmoordneigingen, haar opname en de pillen die ze dagelijks moet slikken. Ook hekelt Kroos het feit dat we alleen in bedekte termen over depressie kunnen praten en dat we de depressie moeten aankleden om haar verteerbaar te maken, bijvoorbeeld met een depressiegala.' (NRC ****)
  'Dapper en open, om af te sluiten met een lid waarin klinkt: ‘Ik weet het niet maar al te goed’. Dit vergeet je niet gauw.' (Trouw ***)
  'Het laatste half uur maakt nog redelijk wat goed. Dan doet het eindelijk echt een beetje pijn. Kroos gaat zitten in haar grimmige decor, dat afkomstig lijkt uit een film van Guillermo del Toro, en vertelt gortdroog over de medicijnen die ze moest slikken. En wat ze met haar deden. Maar ook over 'gelukseenden' die zoveel makkelijker door het leven stappen dan zijn.' (Het Parool ***)
  ‘Maar Sara Kroos is hier eerlijk en puur over een zware periode uit haar leven en dat dwingt respect af. Natuurlijk heeft ze daar een flinke theatrale draai aan gegeven en kan ze het niet laten om er ook grapjes over te maken, maar ze lacht het dit keer zeker niet weg. Dat maakt Zonder verdoving een voorstelling die recht uit het hart komt. Er is hier een andere, meer weifelende Kroos opgestaan. Eentje die beseft dat die natte zwabbers voor het leven zijn. De stoere, goedgebekte cabaretière toont nu ook eens haar meest kwetsbare kant. En daar is niks mis mee.’ (De Telegraaf ***)
  ’Ook komt Kroos na diverse omzwervingen pas laat écht ter zake. Maar als zij dat dan doet, in een rauwe, kalm vertelde monoloog over de bijwerkingen van haar antidepressiva, hakt dat er meteen goed in. Sara Kroos legt zich erbij neer dat zij de pillen nodig heeft. Vol jaloezie kijkt zij naar de ‘gelukseenden’ die het leven ook zonder verdoving aankunnen.’ (de Volkskrant ***)
   
  www.sarakroos.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →