Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  Lang geleden... (6+)
  • 24 februari 2018
  • 14:30
  • Theaterzaal
  • muzikaal familietheater 6+
  • 17.50 euro

  Lang geleden... (6+)

  Een muzikale tijdreis

  Muzikale en humoristische tijdreis door onze vaderlandse geschiedenis.

  De familievoorstelling ‘Lang geleden…’ is gebaseerd op het populaire, gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Met kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en heel veel humor komen de belangrijkste en opmerkelijkste verhalen uit onze vaderlandse geschiedenis tot leven in deze gloednieuwe theatervoorstelling voor jong én oud.
   
  Het is een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met onder anderen prins Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren…
   
  Geschiedenis Experience | meet & greet
  De kinderen kunnen voorafgaand aan de voorstelling in de foyer deelnemen aan een Geschiedenis Experience. Na afloop is er een meet & greet met de acteurs.

  Uit de pers:
  'Lang geleden… is zowel historisch getrouw als fantasierijk en laat precies zien dat het goed vertellen van spannende verhalen de kracht is van zowel geschiedenis als theater.' (Theaterkrant ****)
  'Geschiedenis is leuk en belangrijk als onderwerp van een aantrekkelijke voorstelling voor de jeugd. Met het historische Hamilton als grote musicalhit voor volwassenen op dit moment lijkt deze voorstelling precies op het juiste tijdstip te komen. Want ook de Nederlandse helden kunnen rappen, ga maar kijken bij 'Lang geleden…'! (Musicalworld ****)
  'Soms even spannend, maar vooral erg grappig. Een voorstelling voor kinderen, maar waarmee ook zeker de ouders, tantes, ooms, opa’s en oma’s een mooie ervaring rijker zijn.' (Musicalsites)
  'Is het mogelijk om de jeugd te boeien met een geschiedenisvoorstelling? Na het zien van de familie-voorstelling ‘Lang geleden…’ is het antwoord volmondig JA!  De chemie tussen de vier spelers is uitmuntend. Bijzonder is ook dat de muziek ook live is en door de cast verzorgd wordt.' (I Love Theater)
  '… hiermee onderscheidt deze familievoorstelling zich van anderen; het is gebaseerd op gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis, waardoor de voorstelling niet alleen vermakelijk, maar ook nog eens leerzaam is!' (Mamaliefde *****)
  'Dacht je dat een musical over de geschiedenis saai is? Dan heb je het mis. Lang geleden… zit boordevol humor.' (Good Girls Company)
  'De vertellingen en voorstellingen passen precies bij de belevingswereld van kinderen in de basisschoolleeftijd. Aangevuld met grapjes en vrolijke liedjes maakt het de - toch redelijk zware - historische verhalen een stuk luchtiger.' (Lotus Writings)

  www.vanhoorne.com

  N.b. In de toegangsprijs van deze voorstelling is geen pauzeconsumptie inbegrepen.

  Bij familievoorstellingen zonder pauze is geen consumptie inbegrepen in de toegangsprijs. Voor de kinderen is er gratis limonade en de volwassenen betalen hun drankje aan de bar.
  Het gebruik van de garderobe is wel inbegrepen in de toegangsprijs.
  Zo houden we de toegangsprijzen laag en kan het hele gezin voordelig genieten.

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →