Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
Telefonisch: di t/m vr van 13.30 tot 17.00 uur.
Kassa: een uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • weekdagen
 • Boek & Bal De Kneep
  • 7 maart 2020
  • 19:58
  • Schouwburg Cuijk
  • boekenfestival
  • 10.00 euro

  Boek & Bal De Kneep

  Altijd al een keer dwars willen gaan?

  Festival voor iedereen die van taal  houdt

  Het regionale Boek&Bal belooft een blijvertje te worden. Het eigenzinnige festival voor liefhebbers van boeken, liedteksten, woordkunstenaars en muziek wordt alweer voor de derde keer gehouden. Een absolute must, dit regionale festival aan het begin van de jaarlijkse Boekenweek, al was het alleen al vanwege dat verrassende thema: rebellen en dwarsdenkers.
  De geest van dwarse types, van Robin Hood tot Edward Snowden en van Annie M.G. Schmidt tot Amy Winehouse, zal rondwaren door de schouwburg. Regionale rakkers gaan op zoek naar de rebel in zichzelf en in jou. Denk aan woordperformers als John van Raaij en Cora Leek, columnisten als Frans Fleuren en Geurt Franzen en muzikanten als Jos Kuijpers en BJ Baartmans. Maar ook Theo Engelen, de oud-rector magnificus van de Radboud Universiteit, laat zich van zijn dwarse kant zien. In een kort, maar hevig betoog met als aanhef: wetenschap is ook maar een mening…

  Boek&Bal wordt traditiegetrouw afgesloten met een knetterend bal. Dit keer is het de regionale band Like Crossroads, die swingbare muziek belooft van rebelse types: David Bowie, Janis Joplin, Jimi Hendrix.
  Boek&Bal is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, schrijversplatform De Kneep en BiblioPlus.

  Aanvang 19.58 uur, deuren gaan om 19.00 uur open, voorprogramma vanaf 19.30 in de foyer.
     Programma

  SchouwCafé: Geurt Franzen, Jos Kuijpers, Textfree (interview), Bo Boekelman (winnares voorleeswedstrijd Cuijk 2018), Theo Engelen, Peter Verstraten c.s., John van Raaij, Renate Marlis (schrijver), Hanne van de Rijdt, Gerard Sonnemans, De Dwarsliggers, Frans Fleuren, BJ Baartmans, Camilya Mamedova, (schrijver), Linda Drijvers, Niels Hendriks, Cora Leek c.s., Peter Verdijk, Monica Boschman (lezing), Seline Hemming (dans).

  Grand Café: Cindy Wielders (singer-songwriter), Peter van Grinsven (kort verhaal), Mohadin Suleiman Molly (muzikant), Karin Wildenberg, Dilia Steeghs, Elena den Blanken (schrijver), Ton Jansen, Ton van Nerven, Myriam Franse.   

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →