Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  Iris Hond & Matangi Kwartet
  • 10 december 2017
  • 14:30
  • Theaterzaal
  • muziek | klassiek, eigen werk
  • 27.50 euro

  Iris Hond & Matangi Kwartet

  Dear World

  Leonard Cohen over Iris Hond: ‘A great spirit revealed’.

  Iris Hond vertelt haar verhaal over liefde, hoop en dagelijkse zorgen bij voorkeur niet met woorden, maar met muziek. En ze doet dat zo goed, dat Leonard Cohen haar vlak voor zijn overlijden loofde met de woorden: ‘A great spirit revealed’.
  Hij deed dit na het horen van ‘Dear World’, het album waarop de klassiek geschoolde pianiste eigen composities speelt en zingt, balancerend op de grens tussen pop en klassiek.
   
  In een wervelende show laat Hond, begeleid door de strijkers van het Matangi Kwartet en percussionisten Marijn van Prooijen en Rony Barrak, horen dat Cohen geen woord te veel heeft gezegd.

  Het bewogen wereldhart van Iris Hond
  Tussen de composities door vertelt ze over haar bewogen leven, haar liefde voor muziek en haar band met de minderbedeelden in de maatschappij. De voorstelling is geregisseerd door Robin de Levita (o.a. Soldaat van Oranje en Anne); samen willen zij klassieke muziek op een vernieuwende manier bij een groot publiek onder de aandacht brengen.
  In de weken voorafgaande aan, maar ook tijdens de theatertour, neemt Iris onder de noemer ‘The Heart Escapes’ haar piano mee naar gevangenissen, daklozenopvang, asielzoekerscentra en ziekenhuizen. Want muziek gaat over liefde en hoop en werkt helend, wie of waar je ook bent.
  ‘Toen ik op mijn 14e het huis uit ging om in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium te studeren, voelde ik me vaak eenzaam. Ik vond in die periode veel steun bij de daklozen. Door voor ze te spelen ontdekte ik de echte kracht van muziek; verbinden en helen. De muziek haalde ze een moment uit hun moeilijke situatie. Ze voelden zich even gezien en dat gaf ze hoop en kracht,’ licht Iris toe.
  ‘Toen ik die positieve en ontroerende uitwerking zag, ben ik ook op andere plekken gaan spelen waar muziek ‘nodig’ is; gevangenissen, psychiatrische inrichtingen, ziekenhuizen en asielzoekerscentra. Deze optredens lopen als een rode draad door mijn leven. Nu is het mijn beurt troost te bieden. Het is voor mij vanzelfsprekend dit te doen en te blijven doen.’

  www.irishond.nl
  www.matangi.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →