StarkLinneman Quintet

Jazz & Wereld
zo 24 nov 16:00
zo 24 nov
16:00
  • zo 24 nov
    16:00
    Schouwburg Cuijk
    Kleine Zaal
  • Inclusief consumptie

StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. 

Eerder deed dit quintet dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. De stijl die van StarkLinnemann wordt het best omschreven met de term Universal Crossover Music. 

De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. 

Crossover
De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. 

Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Tivoli/Vredenburg in Utrecht, het Amsterdamse Concertgebouw en Alexandrinsky Theater in St. Petersburg heeft StarkLinnemann een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene.  

Inclusief drankje en een kleine borrelgarnituur na afloop.

Onderdeel van

"StarkLinneman Quintet speelt een mix van klassiek en jazz. Ze spelen muziek van Beethoven met jazzelementen, heel bijzonder."

Henk Roelofs

Jazz & Wereld
In de serie Jazz & Wereld neemt gastprogrammeur Henk Roelofs je mee in de jazzscene. Ontdek vier heel verschillende jazzartiesten en geniet van een heerlijke zondagmiddag gevuld met kwaliteit en 'behapbare' muziek.

Credits

met: Iman Spaargaren (tenor saxofoon, klarinet, basklarinet) | Anton Boiarskikh (trombone) | Paul Stark (piano en hercompositie) | Maciej Domaradzki (contrabas) | Jonas Linnemann (drums & percussie)

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer