Erwin van Ligten & Eric van Dijsseldonk

Snarenplukkers in Wild Verband: Boothuis Festival
zo 2 jun 15:00
zo 2 jun
15:00
  • zo 2 jun
    15:00
    Veerhuis / Boothuis
  • Exclusief consumptie

Ontspannen festivalmiddag in het Veerhuis in Oeffelt en het naastgelegen Boothuis. Geniet van goed eten en een uitstekend muzikaal programma. Met gitaristen Erwin van Ligten en Eric van Dijsseldonk. 

Erwin van Ligten wordt gezien als de beste Indogitarist van Nederland. Hij is geboren op Java en kwam in 1958 naar Nederland. Thuis wordt er geluisterd naar krontjong, Hawaïaanse muziek en country. Erwin leert zichzelf gitaarspelen, geïnspireerd door Jackson Browne, Jimi Hendrix en Bob Marley.

De tweede gast, Eric van Dijsseldonk, was ooit frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder zijn eigen naam verder ging met mooie songs schrijven. Ook is hij vaak te zien als de gitarist van o.a. Malford Milligan en Erwin Nyhoff.

Kaarten voor deze editie van Snarenplukkers zijn verkrijgbaar op deze pagina

Aansluitend een gratis programma
Vanaf 18.00 uur is er een gratis toegankelijk buitenprogramma, op het terras van het Boothuis (direct naast restaurant het Veerhuis). Luister naar optredens van countryzangeres Shaye Zadravec en bluesband The Square Keys en geniet ondertussen van een hapje en drankje.  

Over Snarenplukkers in Wild Verband
Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpopklassiekers. Gastheer BJ Baartmans maakte een ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

Locatie: Het Veerhuis (Oeffelt)

test

In samenwerking met tijdschrift Gitarist.
Deze serie is mede mogelijk gemaakt door Art Partner Kunstuitleen, OOvB adviseurs en accountants Cuijk, Seef Beveiliging en Aben Reclame.