Joost Willemze

Jong Klassiek
zo 29 sep 11:00
zo 29 sep
11:00
  • zo 29 sep
    11:00
    Schouwburg Cuijk
    Kleine Zaal
  • Inclusief consumptie, zonder pauze

Joost Willemze (1996) is één van de grootste Nederlandse harptalenten. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. In 2017 won hij het internationale harpconcours in Porto en in 2018 het Italiaanse concours Suoni d'Arpa. 

Begin 2022 nam hij zijn debuut-cd op met AVROTROS Klassiek. In 2023 maakte Joost een tournee langs de vooraanstaande Nederlandse concertzalen en won hij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award, waarbij de jury zijn spel prees als ‘harp next level’.

In 2009 maakte hij zijn televisiedebuut bij Ivo Niehe en in 2010 was hij live op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Daar soleerde hij met het JeugdOrkest Nederland. In mei 2013 was hij één van de vier finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus; hier was hij te horen in het harpconcert van Ginastera met het Nederlands Kamerorkest.

Inclusief tomatensoep en kloosterbrood na afloop.

Onderdeel van

Jong klassiek
Gastprogrammeur Maria Croese presenteert vier klassieke concerten waarin jonge toptalenten een podium krijgen.  Maria, zelf zangpedagoge en oprichtster van Classic Young Masters, weet als geen ander jong klassiek talent te scouten. 

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer