Fenix

Jazz & Wereld
zo 23 feb 16:00
zo 23 feb
16:00
  • zo 23 feb
    16:00
    Schouwburg Cuijk
    Kleine Zaal
  • Exclusief consumptie, met pauze

Fenix is een elektro-akoestische jazzband, waarin ambient synths, lyrische melodieën en rauwe grooves samenkomen. Hun muziek heeft een open en speels karakter waar een gedeelde voorliefde voor improvisatie en muzikale spontaniteit zorgt voor echte in-het-moment-muziek.

Fenix bestaat uit vier jonge jazzmusici en componisten die zichzelf de afgelopen jaren hebben gemanifesteerd als ‘usual suspects’ in de Nederlandse jazzscene. Als bandleiders en side-men bij verschillende projecten zijn ze langs de jazz podia en festivals getrokken met regelmatige optredens bij o.a. het Bimhuis en het North Sea Jazz Festival. In maart 2023 speelde de band de finale van de prestigieuze European Young Artists’ Jazz Award Burghausen.

Geïnspireerd door artiesten als Donny McCaslin, Avishai Cohen en ADHD, staat de band garant voor een intiem en tegelijkertijd festival-klapper waardige ervaring.

Inclusief drankje en een kleine borrelgarnituur na afloop.

Onderdeel van

Jazz & Wereld
In de serie Jazz & Wereld neemt gastprogrammeur Henk Roelofs je mee in de jazzscene. Ontdek vier heel verschillende jazzartiesten en geniet van een heerlijke zondagmiddag gevuld met kwaliteit en 'behapbare' muziek.

Credits

met: Kika Sprangers – saxophones and electronics | Robert Koemans – keys and electronics | William Barrett – bass | Willem Romers – drums

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer