Finalisten Appels en Peren op podium schouwburg

Na de succesvolle voorrondes is zondagmiddag 9 juni de finale van Appels en Peren, het nieuwe open podium voor de hele gemeente Land van Cuijk. Maar liefst tien finalisten staan deze middag op het podium van Schouwburg Cuijk. De winnaar krijgt een gouden appel of peer en professionele coaching om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Appels en Peren is een initiatief van de gezamenlijke podia in de gemeente met als doel onontdekte talenten in de schijnwerpers te zetten. Het thema is 'Zien waar je staat' waarbij iedereen die muziek maakt, acteert, danst of een andere kunstvorm beoefent, wordt uitgedaagd dit op een podium te laten zien. Om daadwerkelijk te zien waar je staat en feedback te krijgen van je omgeving.

De naam Appels en Peren blijkt alvast raak. "De tien finalisten zijn totaal niet met elkaar te vergelijken", zegt Quirijn van Berk, die de finale presenteert en dit eerder ook al deed bij de voorronde in Grave. "Tijn en Sep spelen bijvoorbeeld gitaar en ukelele, N3MO is een popband, de mannen van Barend brengen cabaret en Omar, die anderhalf jaar in Nederland is, zingt Nederlandstalig."

Kippenvelmomenten
Van Berk is er ook om de deelnemers op hun gemak te stellen. "Als je bedenkt dat er artiesten bij zijn van nog geen tien jaar oud, dan snap je dat dat soms nodig is. Zo zingt Rayhana, een meisje van ik meen twaalf jaar oud, haar ziel en zaligheid bij elkaar. Zo kwetsbaar. Het kippenvel stond ons tijdens de voorrondes al meerdere malen op de armen. Misschien omdat we soms enorm werden verrast."

Behalve de acts op het podium is er een aparte finale voor het ingezonden werk van de beeldend kunstenaars dat te bewonderen is in de foyer van de schouwburg. Zo zijn er tekeningen van Hielke Kuipers, schilderijen van Theo van Kessel, Floor van Buren en Mara Jacobs en glaskunst van Karin Derks. Ook is er een aparte jury om de werken te beoordelen en een aparte bokaal voor de winnaar.

Kaartverkoop van start
Kaarten voor de finale kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via deze pagina