Frans Funnekotter nieuwe directeur Schouwburg Cuijk

Frans Funnekotter (59) wordt met ingang van 1 juni de nieuwe directeur-bestuurder van Schouwburg Cuijk. Zijn benoeming door de Raad van Toezicht werd unaniem gesteund door het kernteam van de schouwburg. Funnekotter volgt Bart Vaessen op die in 2020 aantrad als interim-directeur, maar uiteindelijk langer bleef in verband met corona, de komst van de bibliotheek en de opstart van het Kunstencentrum.

Frans Funnekotter heeft een lange staat van dienst binnen de culturele sector. Na zijn opleiding aan het conservatorium begon hij zijn loopbaan als muziekdocent en koordirigent voor klassen, groepen, koren en orkesten. In de organisaties waar hij werkte, ontwikkelde hij zijn organisatorisch talent als coördinator, gevolgd door directie- en bestuursfuncties bij diverse theaters en kunstencentra. 

Grote eer
"Kunst en cultuur geven betekenis en zin aan het leven”, licht Frans zijn passie toe. “Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring in te zetten voor alle inwoners van Land van Cuijk. In het prachtige, uitnodigende pand in hartje Cuijk, maar ook op de andere locaties waar Schouwburg Cuijk het rijke verenigingsleven in de gemeente ondersteunt en faciliteert."

Frans zegt zijn benoeming een grote eer te vinden. "Ik kijk ernaar uit om vol enthousiasme samen met de collega’s en vrijwilligers verder te bouwen aan een aansprekend, gastvrij en bruisend cultureel middelpunt. De goede samenwerking met de bibliotheek versterkt dat alleen maar, evenals de relatie met Stichting Dienstverlening Cuijk als een mooie invulling van de maatschappelijke betekenis van de schouwburg."

Veel vertrouwen 
Ook de Raad van Toezicht is zeer verheugd hem als directeur-bestuurder te mogen verwelkomen. Voorzitter Rob Hoffmann: ”Met zijn benoeming halen we een ervaren en bevlogen bestuurder binnen, met kennis, ervaring en een netwerk in het brede veld van theater, kunstencentrum en cultuur. Die combinatie en het enthousiasme dat hij tijdens de procedure heeft laten zien, geeft ons veel vertrouwen.”

De komende maanden zal Frans al incidenteel in Cuijk aanwezig zijn om nader kennis te maken met de organisatie en om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook wil hij graag op korte termijn verhuizen naar Cuijk of omgeving om niet alleen van de schouwburg, maar ook van het Land van Cuijk een nieuw thuis te maken. "Ik ben al op zoek naar een woning. Wie tips heeft, mag zich melden."