Ode aan Cuijk met video in schouwburg

Speciaal voor het afscheid van de gemeente Cuijk schreven hiphoptalenten K.Chi en Rav een ode aan hun geboorteplaats. Voor hun video gebruikten ze de schouwburg als decor: van de foyer tot het toneel en zelfs op het dak, met een prachtig uitzicht over Cuijk. 

Afgelopen najaar ging cultuuraanjager Harm Baaijens op zoek naar jonge talenten die een ode wilden brengen aan Cuijk, ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente.

Hij benaderde hiervoor Kachi, een jonge rapper die opgroeide in Cuijk. Het resultaat, de track ‘Mijn Roots (Regiode Cuijk)’ is vertoond in ‘De Schatbewaarders’, de afscheidsfilm van gemeente Cuijk.

Eerlijke muziek
Kachi omschrijft zichzelf als een artiest die ‘eerlijke muziek’ maakt. “Veel jongeren denken dat hiphop over gangsters, vrouwen en geld moet gaan. Ik doe daar niet aan mee, mijn teksten zijn juist een afspiegeling van mijn gedachten. Daar onderscheid ik me in.”

In ‘Mijn Roots’, zijn persoonlijke ode aan Cuijk, beschrijft hij hoe hij hier is opgegroeid. Inmiddels woont hij niet meer in Cuijk, maar de plek blijft een onderdeel van hem, zo vertelt hij. 

Hier is zijn liefde voor muziek ontstaan. “Mijn vrienden, mijn broer en ik luisterden vroeger allemaal naar hiphop. De muziek is me met de paplepel ingegoten. Muziek maken was altijd al een hobby, maar sinds een jaar ga ik er volledig voor.” 

Het maken van deze track en de video beschouwt hij dan ook als een leertraject. “Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen. Om niet alleen teksten over mezelf te schrijven, maar ook in opdracht.”

Videoclip 
In de bijbehorende video, die hij samen met zijn vaste crew heeft gemaakt, zien we Kachi en gitarist Rav op verschillende plekken in én op de schouwburg. 

“De dakscène was nog wel spannend, want het regende die hele dag. We hadden de scène bijna geschrapt, maar gelukkig konden we tussen de buien door even naar buiten. Gelukkig maar, want het resultaat is heel mooi geworden.”

Bekijk hieronder de video ‘Mijn Roots’. De gehele film ‘De Schatbewaarders’ is terug te kijken op cuijkdoet.nl. Benieuwd naar andere muziek van Kachi? Op Instagram is hij te vinden onder @watisdenaam