Ga op avontuur in het nieuwe programma

Vrijdag 17 mei presenteert Schouwburg Cuijk het nieuwe theaterprogramma, met daarin grote namen als Tineke Schouten, De Bevers, Douwe Bob en musical Saturday Night Fever. Nieuw dit seizoen zijn de Avonturen en een Kwartet Abonnement. De kaartverkoop start vrijdag 31 mei om 13.30 uur op schouwburgcuijk.nl.

“Met het nieuwe Kwartet Abonnement kunnen gasten hun eigen avontuur samenstellen”, vertelt Loek Muijsenberg, programmeur van Schouwburg Cuijk. “In het abonnement kun je kiezen voor vier voorstellingen uit de speciale series van de schouwburg: Jong Klassiek, Snarenplukkers in Wild Verband, Jazz & Wereld en Boek & Praat. Als cadeau nodigen we je vervolgens uit voor een Avontuur.”

De Avonturen zijn voorstellingen die Muijsenberg met zorg heeft uitgekozen. “Mensen om mij heen namen mij vroeger mee naar allerlei voorstellingen, zo ontdekte ik mijn liefde voor theater. Ik vind het leuk om dit nu als programmeur terug te doen voor onze gasten. Ik hoop dat het publiek hiermee kiest voor een wat onbekendere voorstelling, waar ze normaal misschien niet zo snel naartoe zouden gaan.” 

Aanraders
Natuurlijk staat het programma ook weer vol met bekende namen, vertelt Muijsenberg. “Het is weer gelukt om een gevarieerd seizoen samen te stellen, met naast bekende cabaretiers zoals Veldhuis & Kemper, Plien & Bianca, Rob Scheepers en Tineke Schouten ook een aantal grote shows en musicals, zoals Saturday Night Fever en Jamai die een ode brengt aan Elton John.” 

Liefhebbers van toneel raadt hij ‘The Murder on the Nile’ aan, het slotstuk in de Agatha Christie trilogie. “Ook ‘Galerie ‘The Waverly’ wil je niet missen, een mooie kans om theatericoon Anne Wil Blankers weer op het podium te zien.”

Een persoonlijke favoriet van Loek is poppenspeler Fred Delfgaauw. “Hij is een heel goede verhalenverteller. Vanaf de eerste seconde geloof je dat de poppen mensen zijn, heel bijzonder. Ook het verhaal dat hij vertelt is de moeite waard, zijn voorstelling gaat over mensen in de laatste fase van hun leven.”

Muziek en dans
Het muziekprogramma bevat naast populaire tribute-acts zoals ‘Pink Floyd Project’, ‘Brothers in Band’ en ‘Golden Earring Undercover’ ook een aantal singer-songwriters.

Loek: “Persoonlijk ben ik erg blij dat Lenny Kuhr komt, een van de eerste singer-songwriters van haar tijd. Zij neemt je echt mee in haar verhaal. En zangeres Mell VF, voorheen bekend als Mell & Vintage Future, gaat denk ik heel groot worden, je kent haar misschien al van het tv-programma Vandaag Inside.”

De grote namen in het genre dans zijn prima ballerina Igone de Jongh en de monumentale voorstelling ‘Typhoon’ van Introdans. Verder kijkt Loek ook uit naar gezelschap Panama Pictures. “Wat zij doen is niet alleen dans, maar ook circus. De groep beweegt en balanceert op een groot ‘wiebelend’ plateau, wat een adembenemend spel laat zien tussen dans en evenwicht. Echt schitterend!” 

In het programma gaat de schouwburg ook weer de verbinding aan met de regio Land van Cuijk. Zo is er onder meer ‘Titanic’ van SentoVero, ‘Kiezels’ van Zand & Grind en een sprankelende kerstshow van Angels Rule. Deze gezelschappen vormen inmiddels een vaste waarde in het programma en trekken volle zalen.

Jeugdtheater
Voor kinderen van 1 tot 12 jaar is er onder meer ‘Speelgoed (7+)’ op tweede kerstdag, geïnspireerd door Toy Story, en de musical ‘Kruimeltje (5+)’, maar ook populaire voorstellingen zoals ‘Woezel & Pip (2+)’ en ‘De Grote Slijmmusical (6+)’. 

Samen met huisgenoot BiblioPlus worden twee feestelijke middagen voor kinderen georganiseerd. Zo is er een Kinderboekenfestival in de Kinderboekenweek, met onder meer een optreden van Paul van Loon, en speciaal voor peuters is er een Prentenboekjesfestival in november.

Kaartverkoop
Het volledige programma is vanaf vrijdag 17 mei te zien op schouwburgcuijk.nl. Daarnaast is vanaf die dag ook de papieren programmafolder op te halen in de schouwburg en op andere afhaalpunten en komt er een handig overzicht in de huis-aan-huiskranten. 

Kaarten zijn te bestellen vanaf vrijdag 31 mei om 13.30 uur via de website. Voor Vrienden is er een Vroege Vogel Verkoop vanaf woensdag 29 mei om 13.30 uur. Meer informatie: schouwburgcuijk.nl