Andries Tunru

Marmer
za 15 mrt 20:30
za 15 mrt
20:30
  • za 15 mrt
    20:30
    Schouwburg Cuijk
    Kleine Zaal
  • Exclusief consumptie

Toen Michelangelo zijn ruim vijf meter hoge blok marmer geleverd kreeg, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet, tot de kern overblijft. Hij gebruikt geen beitels en hamers, maar zijn eigen gereedschappen: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Autobiografisch
Het autobiografische ‘Marmer’ is de meest persoonlijke voorstelling van Andries tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte ‘pluimenspel’. De voorstelling kreeg vijf sterren van Theaterkrant: 

“Om te smullen (…) Het licht en de luchtigheid waarmee Tunru zijn programma lardeert brengen Marmer perfect in balans.”

Over Andries Tunru
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals, maakte furore via onder andere ‘De Slimste Mens’ en is lid van het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’. In februari 2021 werd hij Viva’s ‘Leuke Man van de Maand’. Vlak daarna ging het blad failliet.

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer