Josephine B.

Channah Hewitt, Leo-Alexander Hewitt e.a
wo 2 apr 20:00
wo 2 apr
20:00
  • wo 2 apr
    20:00
    Schouwburg Cuijk
    Grote Zaal
  • Exclusief consumptie, met pauze

Begin jaren twintig van de vorige eeuw maakt Josephine Baker (1906-1975) haar debuut op Broadway. Haar iconische dans in het pikante bananenrokje betekent voor de van oorsprong Amerikaanse dé doorbraak in Parijs. 

Daarna gaat het pijlsnel. Ze groeit uit tot ‘s werelds eerste zwarte superster, die niet alleen het publiek, maar ook een hele reeks mannen om haar vinger windt. Tijdens de oorlog sluit Baker zich aan bij het Franse verzet en later gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. 

Ontroerende show
Een revuester geef je geen eigen musical, die geef je een eigen revue. ‘Josephine B.’ wordt een spetterende, humoristische en ontroerende show met prachtige nieuwe en oude songs. Channah Hewitt speelt de hoofdrol, omringd door acht dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig orkest.

Onderdeel van

Aanrader van de programmeur
Loek Muijsenberg: "Wat maakt deze musical speciaal? Nou in de eerste plaats is ´revue´ misschien wel een toepasselijkere naam. Daarnaast is de voorstelling meer dan alleen aanstekelijke muziek en show. 

Het behandelt haar strijd tegen racisme, haar rol als verzetsheldin tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar inzet voor de burgerrechtenbeweging. Uiteraard met prachtige muziek, schitterende kostuums en indrukwekkende choreografie. 'To realize our dreams, we must decide to wake up.' (Josephine Baker). Ik ben blij dat deze legende in Cuijk weer tot leven komt." 

Credits

script: Frank van Laecke | script en liedteksten: Allard Blom | spel: Channah Hewitt, Leo-Alexander Hewitt e.v.a. | muziek: Sam Verhoeven e.a. | regie en choreografie: Martin Michel | muzikale leiding: Steven van Gool | decor en kostuums: Arno Bremers

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer