Sonja

Toneelgroep Maastricht | Angela Schijf e.a.
do 20 mrt 20:00
do 20 mrt
20:00
  • do 20 mrt
    20:00
    Schouwburg Cuijk
    Grote Zaal
  • Exclusief consumptie

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken kruist de koningin van de Nederlandse talkshow vanavond de degens met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. 

Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles aan te kaarten, maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk. 

Sonja Barend
Angela Schijf speelt Sonja Barend, Annet Bremen baseerde haar nieuwe toneeltekst op Sonja Barends memoires: de bestseller ‘Je ziet mij nooit meer terug’. In regie van Servé Hermans gaat de populaire talkshowhost de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord. 

‘Sonja’ is een pleidooi voor het stellen van vragen en een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken, Sonja Barend!

Onderdeel van

Aanrader van de programmeur
Loek Muijsenberg: "Drie iconen komen hier samen: topactrice Angela Schijf, Toneelgroep Maastricht en natuurlijk de verhalen van Sonja Barend. Dit wordt vast en zeker een voorstelling die raakt en inspireert, met indrukwekkende dialogen en sublieme muzikale begeleiding.

Dit meeslepende theaterstuk belicht de innerlijke strijd van Sonja, prachtig vertolkt door Angela Schijf. Ga zitten voor een avond vol ontroering en reflectie, gegarandeerd om nog lang na te echoën in je gedachten. Een mooie throwback gebaseerd op Sonja Barends memoires: ‘Je ziet mij nooit meer terug’."

Credits

tekst: Annet Bremen | regie: Servé Hermans | spel: Angela Schijf e.a.

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer