Hulde!

Carine Crutzen & Bert Luppes
do 16 jan 20:00
do 16 jan
20:00
  • do 16 jan
    20:00
    Schouwburg Cuijk
    Grote Zaal
  • Exclusief consumptie

Hoera, hoera! Geesje en Adam vieren hun zeventigjarig huwelijk! Als ze het feestzaaltje binnenlopen lijkt het alsof ze in een tijdmachine stappen. 

Vergeten herinneringen
Gezichten van vroeger wakkeren vergeten herinneringen aan en al gauw dwalen we door een caleidoscopisch labyrint van belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen uit hun lange en bewogen leven. De eerste bange kus, onhandige seks, de roze wolk, kraamtranen, overspel, autoloze zondag, flower power, Ban-De-Bom, goedmaakseks, pubers, het lege nest syndroom, nieuwe heup, stiekeme Alzheimer... 

Als in een koortsdroom komen hoogte- en dieptepunten nog één keer langs en roepen bij het jubileumpaar de vraag op of hun relatie hun wel het geluk heeft gebracht waar ze als jonge mensen zo naar hunkerden.

Theatergrootheden
‘HULDE!’ wordt een tour de force, waarin theaterkanonnen Carine Crutzen en Bert Luppes meerdere rollen zullen spelen. De tekst van deze dollemans-trip down memory lane is van Peer Wittenbols, die onlangs de prestigieuze Charlotte Köhler Prijs 2023 ontving voor zijn theateroeuvre. Als de regie ook nog eens in handen is van alleskunner Titus Tiel Groenestege, dan weet je dat het meer dan goed zit.

Onderdeel van

Inleiding
Vooraf ben je welkom bij een speciale inleiding waarin de makers vertellen over de voorstelling. Ze gaan dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. Er wordt kort ingegaan op de inhoud van het stuk, zonder daarbij te veel weg te geven over het verhaal.

Aanrader van de programmeur
Loek Muijsenberg: "Toneel als genre is eigenlijk de basisvorm van het theater, het is de meest doeltreffende vorm van verhalen vertellen. En dat is wat ik vind dat theater altijd moet zijn; verhalen vertellen. Kwalitatief toneel mag daarom ook niet ontbreken.

Sterspelers Carine Crutzen en Bert Luppes gaan ongetwijfeld schitteren in 'Hulde!', een ontroerende voorstelling vol humor en melancholie. Hun sterke chemie en meesterlijk spel brengen complexe personages tot leven."

Credits

tekst: Peer Wittenbols | regie: Titus Tiel Groenestege | spel: Carine Crutzen en Bert Luppes

Nog meer genieten

Kom ook eens lekker eten in ons gezellige Fraterhuis of verwen jezelf met een VIP-arrangement. De beschikbaarheid bij een voorstelling zie je vanzelf in het bestelproces. 

 

Lees Meer