Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  You're the top
  • 22 maart 2018
  • 20:15
  • Theaterzaal
  • musical
  • 35.00 euro

  You're the top

  Paul Groot, Marjolein Keuning e.a.

  Het dubbelleven van een legendarische songwriter.

  Cole Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde romantische songs als ‘I’ve got you under my skin’ en ‘Ev’ry time we say goodbye’, en van musicals als ‘Kiss me, Kate’. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar leidde ook een dubbelleven...
   
  ‘You´re the top’ schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten.
   
  Musicalster Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda.
  Regie: Gijs de Lange. Live orkest o.l.v. Bob Zimmerman en Ed Boekee. Spel en zang o.a.: Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker, Jochem Smit, Rik Sessink, Perry Dossett.

  Uit de pers:
  'Paul Groot excelleert als Cole Porter; You’re the Top is een bekoorlijk vlechtwerk van comedy, drama en songs.' (NRC ****)
  'You’re the Top is een uiterst intieme musical die in zang, dans en spel tot het eind boeit (...) een geolied dans- en zangensemble en een live orkest dat de swing van Porter met liefde en vakmanschap verklankt (...) Paul Groot vertolkt een Porter van vlees en bloed.'
  (AD ****)
  'Paul Groot is onnavolgbaar (...) Hij kruipt onder je huid als een charmante Porter (...) Smoothy, Sexy & Sassy omschrijft het hele ensemble.' (Theaterparadijs ****)
  'Geen ‘Easy to Love verhaal’, maar gewoon zoals het echt ging: het echte verhaal aan de hand van songs van Cole Porter zelf (...) Paul Groot is een genot om naar te kijken en luisteren, met precies de goeie tongue-in-cheek flair.' (MusicalWorld ***)
  'You’re the Top is Top, een swingend, ontroerend, maar bovenal een hartverwarmend verhaal.' (Musicaljournaal)
  'Het orkest van Ed Boekee is in topvorm bij de geweldige songs die heel secuur door het verhaal zijn gestrooid.' (Parool)
  'Paul Groot aangrijpend in voorstelling You’re the Top.' (Holland Media Combinatie)
  'Choreograaf Martin Michel tilt de vocalen in de solo’s en ensembles naar een pittig choreografische zetting.' (Dagblad van het Noorden)

  www.yourethetop.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →