Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  Tim Fransen
  • 20 april 2018
  • 20:15
  • Theaterzaal
  • cabaret
  • 17.50 euro

  Tim Fransen

  Het kromme hout der mensheid

  Grootste cabaretbelofte van het moment.

  Vorig seizoen debuteerde cabaretier Tim Fransen met zijn filosofische en alom bejubelde programma ‘Het failliet van de moderne tijd’. De zalen zaten vol, het regende superlatieven en Fransen kreeg ook nog eens de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent.
  ‘De soepelheid van geest en de vlijmscherpe, venijnige humor van Fransen maakt dit tot een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren’, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. NRC oordeelde: ‘Zijn optreden duizelt van de prikkelende ideeën, van de slimme grappen en van de intellectuele lagen die hij in zijn rol van praktiserend filosoof aandurft.’
   
  In zijn tweede show bekijkt Fransen in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant.

  Uit de pers:
  'Meesterlijk (…) Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden (…) De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.' (AD *****)
  'Tim Fransen heeft een fantastische opvolger gemaakt van zijn debuut: slim, muzikaal en zeer geestig. (…) Terwijl hij ons met originele grappen bijpraat over de levens van zijn hoofdpersonen, worden tegenstellingen uitgewerkt: talent versus gebrek, beschaving versus teloorgang, ratio versus natuurlijke neigingen of componist Beethoven versus componist John Ewbank.'  (Volkskrant ****)
  'Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten (…) Je komt superlatieven tekort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.'  (Telegraaf ****½)
  'Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.' (Parool)
  'Fenomenaal programma (…) IJzersterk, intelligent topcabaret (…) Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.' (Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste)
  'Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (…) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor.' (Dagblad van het Noorden *****)

  www.timfransen.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →