Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • series
 • weekdagen
 • Tip: blader met de pijltjestoetsen ◄ ►
  De hereniging van de twee Korea's
  • 24 maart 2018
  • 20:15
  • Theaterzaal
  • toneel
  • 26.00 euro

  De hereniging van de twee Korea's

  Het Nationale Theater

  Twintig scènes over de liefde: wervelend, licht en absurdistisch.

  In een wervelende en licht absurdistische aaneenschakeling van twintig korte en langere scènes neemt de Franse schrijver Joël Pommerat ons mee langs de menselijke lusten en lasten van de liefde.
   
  Vlak voordat hij zijn jawoord geeft, bekent een aanstaande bruidegom dat hij ook heeft gezoend met de zus van de bruis... én haar zussen... én haar vriendinnen. Een oude man bezoekt elke dag zijn echtgenote, die haar geheugen is verloren. Eeen buurman en buurvrouw proberen hun liefde voor elkaar te bedwingen, terwijl hun echtgenoten elkaar op de gang luidruchtig bespringen. En zo volgen nog zeventien situaties rond prille, uitgedoofde, verboden, spannende en nooit vergeten liefdes. Regisseur Eric de Vroedt leidt zijn negen spelers in 51 rollen door een voorstelling die tintelt als een glas champagne.
   
  Spel: Jappe Claes, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Keja Klaasje Kwestro, Genelva Krind, Emmanuel Ohene Boafo, Esther Scheldwacht, Betty Schuurman, Stefan de Walle.

  Uit de pers:
  ’De timing van de acteurs is onberispelijk, mooi toegesneden op een licht-absurdistische (deuren-)komedie, en er is veel duidelijk spelplezier (...) En wat een energieke, hartverwarmende voorstelling levert dat op, ondanks alle trammelant die de liefde met zich meebrengt (...) Onnadrukkelijk maar ingenieus wordt het zo een groot universeel relaas, waarin clichés niet worden gemeden, maar opmerkelijke unieke momenten ook keer op keer in het spotlicht worden gezet.' (De Volkskrant ****)

  ’De hereniging van de twee Korea’s heeft niets met Korea, maar alles met de vele verschijningsvormen van de liefde te maken (...) Regisseur Eric de Vroedt maakt er een sprankelende, licht absurdistische cocktail van vrolijkheid, maar vermengd met melancholie en ontroering (...) De hereniging van de twee Korea’s is een aaneenschakeling van korte verhaaltjes, die slechts met elkaar gemeen hebben dat zij over de liefde in al zijn verschijningsvormen handelen.‘ (Leids Dagblad)

  'De snelle wisseling van verhaallijnen vraagt om uitbundig en precies getimed spel. En dat brengen deze acteurs met overgave (...) Een feestje, deze voorstelling.' (Trouw ****)

  www.hnt.nl

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →