Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk
Openingstijden bespreekbureau:
di t/m vr van 15 tot 18 uur
en twee uur voorafgaand aan een voorstelling.
Gesloten in juli en augustus.

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
overzicht
 • genres
 • inspireer mij
 • weekdagen
 • Concert Severijnorgel
  • 7 april 2019
  • 16:00
  • St. Martinuskerk Cuijk
  • orgelconcert Muziek in de Martinus
  • 11.30 euro

  Concert Severijnorgel

  Passieconcert | Pieter Dirksen e.a.

  Lucie Chartin, sopraan
  Frank Wakelkamp, viola da gamba
  Pieter Dirksen, orgel

  Passieconcert: Couperin & Bach

  Het programma vermeld 'Leçons de Ténèbres' van François Couperin en de 'orgelkoralen voor de Lijdenstijd' van Johann Sebastian Bach.
  Couperin’s motetten voor de Goede Week worden gezien als het summum van de Franse vocale barokmuziek in hun verfijning, expressie en versieringskunst. De reeks van zeven Passiekoralen uit Bach’s 'Orgelbüchlein' bevatten enkele van Bach beroemdste orgelstukken.
   
  Lucie Chartin is in 2015 cum laude afgestudeerd van het Conservatorium van Amsterdam. In 2016 was haar debuut voor De Nederlandse Opera in het op maat geschreven kameropera Before Present. Ze heeft twee CD opnames gemaakt, waarvan de eerste (Le Roi David, Orchestre de la Suisse Romande onder Daniël Reuss) is genomineerd voor de Edison Award.

  Frank Wakelkamp studeerde 'moderne' cello aan het Utrechts Conservatorium, waar hij les had van Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als Uitvoerend Musicus barokcello. Hij is tevens een veelgevraagd gambasolist, docent, uitgever van cellorepertoire (m.n. Boccherini en Klein), en sinds enkele jaren ook actief als componist.

  Pieter Dirksen geeft recitals op clavecimbel en orgel en speelt continuo in diverse ensembles. Hij studeerde muziekwetenschap en publiceerde een groot aantal artikelen en edities op het gebied van de barokke muziek. Hij promoveerde in 1996 cum laude over de klaviermuziek van Sweelinck (Praemium Erasmianum). Daarnaast zijn vooral zijn talrijke studies betreffende de muziek van Bach bekend geworden.

  Dit concert maakt deel uit van Muziek in de Martinus, een reeks concerten in de St. Martinuskerk in Cuijk. Deze concerten worden georganiseerd door een nieuw, lokaal collectief van programmeurs, onder wie John Floore, Hans Kerskes, Marcel Siebers en Theo Lamers i.s.m. Schouwburg Cuijk.

  vorige voorstelling
  vorige voorstelling
  ← bladeren →
  ← swipe →