Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62
5431 DL Cuijk

Contactformulier

Mijn vraag of opmerking is gericht aan:
bespreekbureau
andere afdeling

Vraag of opmerking:
THUISTHEATER

Omdat jij nu niet naar het theater kunt gaan, brengen wij het theater graag naar jou toe. We verzamelden de mooiste voorstellingen om thuis van te genieten, gewoon vanaf je eigen bank.
Daarnaast willen wij ook graag een podium bieden aan talentvolle dansers, zangers en muzikanten uit Cuijk en omstreken. Heb jij een liedje of gedicht geschreven, een compositie voor het muziekinstrument dat je speelt of een choreografie gemaakt over de coronacrisis? Zing, dans, speel, maak er een filmpje van en kom op ons digitale podium. Mail je video (of een YouTube-link) naar pr@schouwburgcuijk.nl, en wie weet zien we jou hier terug!

DIGITAAL PODIUM

Ondertussen in de tuin

Ellie Strik, verslaggever bij Wijk TV De Valuwe, kruipt graag in de rol van verschillende typetjes. In deze video zie je dat Ellie in slaap valt in de tuinstoel, en wat er dan gebeurt...

Jori van Gemert speelt in lege theaterzaal

Jori programmeert voor ons de singer-songwriters en treedt regelmatig op tijdens de nazit. Daarnaast speelt en schrijft ze muziek onder de naam Cloud Cukkoo. Ze schreef het nummer ‘Trumpets & Horns’ over hoe zij de Corona-situatie ervaart en filmde dit in onze lege schouwburg. Met een meegebrachte drone zijn er prachtige beelden gemaakt van onze zaal!
Jori vertelt over de video: "Ik wilde graag wat leven blazen in de lege schouwburg, een plek waar ik vaak en graag kom. Die lege ruimte staat voor mij symbool voor alles wat nu anders is in deze tijd. Mijn nummer gaat daar ook over. Maar bovenal wilde ik graag dat deze mooie zaal weer gebruikt zou worden!"

Dimara: 'Het duurt te lang'

Dimara, docent op basisschool De Waai in Cuijk, schreef een eigen tekst bij 'Het duurt te lang' van Davina Michelle:
"Ik hoop kinderen een hart onder de riem te steken en ze te laten horen hoe docenten deze tijd beleven. Ik vind het ontzettend moeilijk en jammer dat ik mijn klas op dit moment niet kan zien, althans niet live, en ze vast kan pakken om ze te troosten. Gelukkig zijn er veel lieve papa's en mama's, maar ik weet dat ze school missen. Ik hoop dat dit liedje een lichtje mag zijn voor ze, zodat ze weten dat we aan ze denken en dat we ze niet vergeten, zeker nu niet."

Stilte voor de storm

Anneke Miggiels, zangeres en zangcoach uit Oeffelt, schreef een liedje over de stilte die we nu ervaren.
"Door alles rondom de Corona maatregelen kreeg ik meer tijd en de mogelijkheid om weer in de pen en achter de piano te kruipen. Dat heb ik al lang niet meer kunnen doen. Meestal geef ik iedere avond zanglessen of heb ik repetities. Nu had ik tijd om achter de piano te duiken, de muziek te schrijven en het liedje op te nemen. Ik denk dat je in deze vreemde tijd mensen kan steunen en troosten met muziek. Even wegdromen en je zinnen verzetten of misschien juist stil staan bij alles wat er gebeurt."

Biek & Len - Tegenstromen

Zangeres Bieke uit Grave vormt samen met Lennart het muzikale duo Biek & Len. Ze delen met ons hun nieuwste video:
'Jullie oproep om filmpjes te sturen en zo voor troost te zorgen vonden wij erg mooi! Onlangs hebben wij een videoclip en single uitgebracht, 'Tegenstromen'. Die willen wij graag met jullie delen!'
De video is al voor de lockdown gemaakt, maar past er wel heel goed bij. In de video zien we een vrouw die zich opgesloten voelt, maar gaandeweg ontdekt wat er mogelijk is binnen de vier muren van haar woning.

CABARET

Jon van Eerd - Harrieflix

Heb jij afgelopen februari ook zo genoten van de voorstelling ‘Herrie in de keuken’? De fans van Jon van Eerd kunnen nu terecht op Harrieflix. Hierop kun je vijf voorstellingen van Jon van Eerd online huren en bekijken. Je kunt kiezen uit ‘Kantje Boord’, ‘Bonbon Fabriek’, ‘Harrie en Twee Meesters’, ‘Harrie Babba’, en ‘Harrie let op de Kleintjes’. Let op: dit is een betaalde service. Je kunt eerst gratis een trailer bekijken, voor het huren van de video betaal je 99 cent.

Alex Klaassen - Showponies

‘Showponies’ is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Afgelopen december stond Alex Klaassen met ‘Showponies 2’ in onze TheaterZaal. Wil je het eerste deel nog eens terugzien? Je kunt ‘Showponies’ nu bekijken via NPO Start.

Lekker lachen met Guido Weijers

Deze Brabander stond al vaker op ons Cuijkse toneel, nu geniet je vanuit je luie stoel van zijn cabaretshow V, de vijfde en meest filosofische en confronterende voorstelling. Weijers is dwars, intelligent, herkenbaar, snel en vooral grappig. Verwen jezelf met een lekker drankje en wat te knabbelen en gooi de lachspieren maar los.

Rundfunk – Wachstumsschmerzen

Heb je afgelopen februari ook zo genoten van Rundfunk in onze theaterzaal? Je kunt nu via NPO Start hun oudere show Wachstumsschmerzen terugkijken.

Peter Pannekoek – Later was alles beter

‘Later was alles beter’ is een show over veranderende tijden, macht, #MeToo, nieuwe verhoudingen tussen man-vrouw en mededogen. Vorig jaar stond deze populaire cabaretier nog bij ons in een volle TheaterZaal. Heb je zijn voorstelling toen gemist, of wil je de show gewoon nog eens zien? Bekijk het nu op NPO Start.

TONEEL

Toneelgroep Maastricht - Pinkpop

Theater aan de Parade stuurde een oproep uit in hun netwerk om online theater aan te bieden, zodat we juist nu troost en afleiding kunnen vinden bij onze geliefde kunstvorm. Toneelgroep Maastricht besloot daarop hun voorstelling 'Pinkpop' in te sturen. Deze show was in 2017 in Schouwburg Cuijk te zien en nu in zijn geheel te bekijken op ons kanaal. Geniet ervan!

Turks fruit

De bejubelde theatervoorstelling Turks Fruit uit 2019 naar het beroemde boek van Jan Wolkers uit 1969. Het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

Toneelgroep Maastricht - Lockdown

Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine. De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht worden gevolgd tijdens de Coronacrisis. Daar waar Michel Sluysmans zich grote zorgen maakt over de toekomst van het gezelschap en zijn eigen gezondheid, gaat Servé Hermans op zoek naar kansen voor het voortbestaan van het gezelschap. NRC Handelsblad: "Lockdown is in deze tijd een verrassend en mooi teken van leven van de theatermakers uit Maastricht."
Met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen. De muziek is van Elisabeth De Loore. De regie is handen van Pieter Kuijpers.
De film is te zien via het platform Picl. Na betaling ontvang je een link die 48 uur geldig is.

Bekijk indrukwekkend toneelstuk 'De Tolk van Java'

In januari was bij ons het indrukwekkende toneelstuk 'De Tolk van Java' te zien. Dit verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief van het koloniale verleden in Nederlands-Indië zien: de trauma’s die velen aan dit verleden overhielden.
Een van onze gasten oordeelde: 'Wat een indrukwekkende en indringende voorstelling. Geweldig gespeeld!'
Voor wie het stuk toen gemist heeft: het toneelstuk is tijdelijk gratis online te bekijken, als 'Corona-cadeautje' van impresariaat Hummelinck Stuurman.

JEUGD

Gnaffel TV

Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen, voor jong en oud. Zij bieden voor verschillende leeftijden voorstellingen aan op hun YouTube-kanaal.

Sprookjesboom de Musical

Ben jij ook zo dol op de sprookjes van de Efteling? Op hun YouTube-kanaal zijn vele Efteling-musicals te bekijken, waaronder ‘De Sprookjesboom’ uit 2017.

Jeugd dansvoorstellingen van Maas

Maas plaatst op hun website registraties van hun jeugdvoorstellingen, zoals ‘Peter Pan was hier (6+)’ en ‘Help (10+)’. Elke dag komt er een nieuwe bij die telkens een week lang te bekijken is.

DANS

Introdans – WE DANCE AT HOME

De dansers van Introdans zitten net als de rest van Nederland noodgedwongen thuis, maar creëren nu een bijzondere versie van hun choreografie ‘Het debat’ door deze vanuit hun eigen woonkamers te dansen.

Meer video’s en documentaires van Introdans zijn te zien via hun eigen Thuisbioscoop.

Introdans – The Battle

Via hun Thuisbioscoop vertoont Introdans bijzondere documentaires en portretten. Je kunt o.a. een documentaire bekijken over The Battle, een voorstelling ter ere van 75 jaar vrijheid die dit seizoen bij ons te zien was. Hierin wordt zichtbaar hoe de Tweede Wereldoorlog en de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan terugkomen in de voorstelling.

Jakop Ahlbom

Theatergezelschap Jakop Ahlbom maakt een bijzondere mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects. Zij bieden online twee voorstellingen aan: ‘Het Leven een Gebruiksaanwijzing’ en ‘De Architect’. Je kunt de voorstellingen aanvragen via hun website, dan ontvang je een link in de mail.

MUSICAL

Stage Memories: een schatkamer vol oude musicals

Stage Entertainment, de producent van o.a. ‘Anastacia’ en ‘Zij gelooft in mij’, zijn hun archieven in gedoken en hebben allerlei pareltjes opgedoken. Op hun website vindt je fragmenten van iconische musicals, onvergetelijke hoogtepunten, backstage-interviews en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Daarnaast kun je ook een aantal musicalregistraties bekijken. Elke week worden er nieuwe video’s toegevoegd.

MUZIEK

Project Touchscreen

In Project Touchscreen van collectief Ruimte om te raken traden Typhoon, Iris Hond, Tangarine Derek Otte, Benjamin Herman, Micha Hamel & instant classical en Celine Cairo op voor een publiek van vijftig iPads waarop mensen vanuit huis konden inbellen. Ze waren er fysiek niet bij, maar volgden de optredens tóch live. Het publiek had contact met de artiest en de artiest had weer een echt publiek.
Bekijk de sessies hier terug.

Rowwen Hèze – Alleen de liedjes

Rowwen Hèze stond dit seizoen in onze zaal met hun theaterconcert ‘Alleen de liedjes’. Via hun YouTube-kanaal kun je nagenieten van een live-registratie. Zet het geluid hard, doe je ogen dicht en het is net alsof je er bij bent.

Danny Vera vanuit zijn woonkamer

Danny Vera trakteert ons deze periode op muziek vanuit zijn woonkamer. In de serie ‘Vera’s Home Recording’ zie je de singer-songwriter met alleen een gitaar en een microfoon en hoor je zijn muziek in de puurste vorm. Van oudere pareltjes als ‘Better Off’ tot zijn nieuwste single ‘Hold on to let go’. Een mooie oplossing tot we hem weer live mogen bewonderen! Er staan al een aantal sessies op zijn YouTube-kanaal en er komen regelmatig nieuwe video’s bij. Je vindt de sessies hier.

Veldhuis & Kemper spelen vanuit hun tuinhuisje

Veldhuis & Kemper spelen in hun thuisstudio, netjes op anderhalve meter van elkaar, een aantal liedjes uit hun nieuwe programma ‘Hou dat vast’. Zo krijg je alvast een indruk van hun nieuwe voorstelling waarmee ze, als alles meezit, na de zomer door het land gaan touren.