De meest geliefde voorstellingen van seizoen 22|23

Publieksfavoriet Jay Francis stond in mei in een uitverkochte Grote Zaal (foto: Jay Francis)

In het afgelopen theaterseizoen hebben we meer dan honderd prachtige voorstellingen gezien. Na afloop vragen we onze gasten altijd om een cijfer te geven. Bekijk hier de hoogst gewaardeerde voorstellingen van het seizoen. Wat was jouw favoriet?

1. Jay Francis – In de war (9.6)
Comedian Jay Francis begon zijn carrière onder het alias Tisjeboy Jay. Dit jaar kondigde hij aan voortaan op te treden onder zijn eigen naam. Met een 9.6 kreeg hij de hoogste waardering van onze gasten!

‘Tranen gehuild van het lachen!’
‘Jay is gewoon een held!’

2. Holland Dance Festival – Talent on the Move 2023 (9.5)
In ‘Talent on the Move’ maakten we kennis met jong, aanstormend danstalent van Codarts Rotterdam, de internationale hotspot voor eigentijdse dans. Volgens de gasten een ‘prachtige uitvoering van moderne dans’ en een ‘geweldig mooie voorstelling met toptalenten.’

3. Tis Hier Geen Hotel 2 (9.4)
Cabaretières Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth gaven een herkenbare en hilarische voorstelling over het leven met pubers in huis. Het was een avondje heerlijk lachen, blijkt uit de reacties: 

‘Ik heb in tijden niet zo gelachen.’
‘Enorm gelachen, zo herkenbaar!’

4. Daniel Arends – God is mijn rechter (9.4)
Comedian Daniel Arends speelde dit seizoen niet één maar twee voorstellingen. Op één avond! Vooral de tweede voorstelling viel goed bij onze gasten, met een waardering van maar liefst een 9.4. Een van onze gasten kreeg zelfs ‘keelpijn van het lachen. Het was geweldig!’

5. Malford Milligan & The Southern Aces (USA) – I Was a Witness (9.4)
Na het succes van ‘Johan Derksen Presenteert’ in het vorige seizoen, waarin hij een aantal geliefde bluesacts een podium gaf, kwamen dit jaar een aantal bands met een eigen concert terug naar onze schouwburg. Een daarvan is Amerikaan Malford Milligan, die met zijn krachtige, hese stem een indrukwekkend optreden gaf. 

‘Fantastische zanger in een super ambiance’
‘What a voice!’

6. Venice – Jacaranda Tour Europe 2022 (9.3)
We moesten er even op wachten, maar dit seizoen kwam Venice eindelijk weer naar Cuijk! De Amerikaanse formatie wordt wereldwijd geroemd om de perfecte West Coast harmonies. Sinds de jaren ‘80 treden ze samen op en hebben ze, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.  Volgens een van onze gasten was het ’een geweldig optreden van een unieke, zeer muzikale band.'

7. Herman van Veen – De Voorstelling (9.3)
Herman van Veen laat ons weten dat hij, ondanks dat hij van gisteren is, nog steeds begrijpt wat hij bedoelt, honderduit zingt, viool speelt en danst wat hij dansen kan. Ook al krijgt de tijd er vat op en is er steeds meer vroeger, het nieuwe gaat er nooit vanaf. 
Twee avonden op rij gaf hij een fantastisch concert in onze Grote Zaal, samen met Kees Dijkstra en zijn contrabas, Jannemien Cnossen en haar viool en Edith Leerkes met haar gitaren. 

‘Wat een topper, beste voorstelling die ik ooit heb gezien!’
‘Herman van Veen blijft geweldig.’

8. Waylon – Gewoon Willem (9.2)
Waylon schreef vorig jaar zijn eerste Nederlandstalige album. In zijn theatertour trakteerde hij op de mooiste Nederlandse liedjes, van André Hazes tot Robert Long. Met zijn zangtalent maakte hij een grote indruk:

‘Wat een geweldige stem en een geweldige muziek.’
‘Het was super, wat is die man goed!’

9. Francis van Broekhuizen & Gregor Bak – Bij twijfel hard zingen (9.2)
Francis van Broekhuizen is niet alleen een van de bekendste operazangeressen van Nederland, ze kan ook nog eens heel leuk vertellen. Haar voorstelling is een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Een gouden combinatie, aldus onze gasten:

‘Wat een stem en humor heeft die mooie Francis.’
‘Geweldige voorstelling. Het plezier spatte ervan af.’

10. Theo Maassen – Onbekend Terrein (9.2)
De top 10 sluit af met een van de bekendste cabaretiers van ons land. Theo Maassen nam ons in zijn nieuwe onemanshow mee naar plekken waar hij nog nooit is geweest. Naar ‘onbekend terrein’. En met succes:

‘Theo Maassen was ouderwets goed!’
‘Geweldige vent, hij blijft boeien!’

In de maanden juni en juli zijn we open voor optredens van dansscholen uit de regio, schoolmusicals van groep 8 en diploma-uitreikingen aan middelbare scholieren. In het najaar begint het nieuwe theaterprogramma, waarvan de kaartverkoop inmiddels is gestart.