Luc Buthker - Mars

Over de schouwburg

Schouwburg voor iedereen

Schouwburg Cuijk is een modern en prachtig ingericht theater in hartje Cuijk. Het gebouw is een lust voor het oog waarbij historische elementen, moderne architectuur en kleurrijke styling hand in hand gaan.

Een gezellige, sfeervolle plek waar je even heerlijk kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt en doen er alles aan om je een fijne tijd te bezorgen.

Maak het mee!

Kom kijken naar je favoriete artiesten in een van de theaterzalen, geniet van een art house film in het Filmtheater of maak kennis met schrijvers, singer-songwriters, acteurs en muzikanten uit de regio.

Schouwburg Cuijk is er niet alleen voor professionele voorstellingen, ook amateurgezelschappen en aanstormende talenten zijn welkom op ons podium. 

Daarnaast zijn er regelmatig allerlei andere activiteiten en leuke feesten,  zoals Cocktail The Party, de Vrijmibo van Herman en niet te vergeten het jaarlijkse carnaval met de Nölers.

Jouw evenement

Ook jouw evenement in Schouwburg Cuijk? Kies het mooiste decor voor je feest, vergadering, beurs, congres, workshop of conferentie. De zalen, foyers en cafés, alle ruimtes ademen hun eigen sfeer en zijn toch verbonden. 

In onze schouwburg staan service, gastvrijheid en een vriendelijke, persoonlijke benadering voorop. Jouw feest of diner wordt dan ook tot in de puntjes verzorgd. Wij denken graag met je mee over jouw wensen

Rijke historie

Al sinds de 19e eeuw is Schouwburg Cuijk dé plek in Cuijk voor een rijk cultureel leven, verhalen en gezellig samenzijn. Zoals het voormalige fraterhuis, waar de sporen van de voormalige bewoners nog altijd zichtbaar zijn.

Het waren deze fraters die de basis legden voor een gemeenschapshuis met onderwijs, jeugdwerk en cultuur als belangrijke pijlers. Begin vorige eeuw werden er de eerste toneeluitvoeringen gegeven.

De fraters verhuisden in 1957 naar een nieuw huis in het dorp. Wat bleef is de schouwburg van nu,  sinds november 2023 samen met de bibliotheek het Huis van Cuijk, het culturele hart van het Land van Cuijk.

Voel je welkom!