De magie van theater op je bord

De smaak van magie proef je in het Huis van Cuijk, het huis voor theater, verhalen en nog veel meer. Je bent de hele dag door welkom, ook voor een lekkere kop koffie met een dagverse tartelette of bonbons. Ook lekker: een huisgemaakte smoothie, Griekse yoghurt met granola of vers fruit. 's Avonds geniet je van verrassende lokale gerechten in het Fraterhuis.

Voorafgaand aan een voorstelling in de schouwburg lekker komen eten kon al langer. Honderden gasten zijn inmiddels bekend met de kookkunsten van de Cuijkse chef Elwyn Wolbert. Met de opening van het Huis van Cuijk is iedereen welkom in het Fraterhuis, het gezellige restaurant in de voormalige woonkamer van de fraters, de oorspronkelijke bewoners van het gebouw.

Verrassingen op de kaart 
Elwyn kookte eerder bij sterrenrestaurants Boreas in Heeze, Cordial in Oss en De Schat in Nijmegen, het huidige Witlof, onderscheiden met een Bib Gourmand. Zelf is hij bescheiden: "Ik probeer gewoon altijd iets lekkers te maken. In een theater heb je elke avond ander publiek, ik vind het leuk daar met wisselende gerechten op aan te sluiten, als verlengstuk van een voorstelling of concert. De magie van theater op je bord."  

Gasten van het Fraterhuis kunnen dus rekenen op verrassende en wisselende gerechten, maar ook op populaire klassiekers als de carpaccio, die doorgaans gretig aftrek vindt. Nieuw op de kaart is ook een heerlijke Hollandse kaasfondue. Elwyn: "Vaak vinden mensen het te veel gedoe om thuis zelf klaar te maken. De huiselijke warme sfeer van het Fraterhuis leent zich perfect voor een gezellige fondue."

Lekkers voor overdag 
Wie overdag zin heeft in een lekker hapje of drankje, kan terecht in het TheaterCafé, in samenwerking met De Looierij, die dagbesteding biedt aan cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij zijn er van maandag tot en met vrijdag, in het weekend is het TheaterCafé alleen 's avonds geopend voor gasten die een voorstelling bezoeken in de schouwburg.

Kom je een boek lenen, studeren, werken of lekker even de krant lezen? Verwen jezelf dan zeker eens met een overheerlijke dagverse tartelette, speciaal gemaakt voor het Huis van Cuijk in de bakkerij van de Looierij. Deze zijn 's avonds ook verkrijgbaar, lekker bij de koffie voorafgaand aan een voorstelling, of als dessert wanneer je komt eten. Zeker ook proeven: de exclusieve bonbons, gemaakt door Chocolaterie Rembrandt in Boxmeer.

Van harte welkom 
Met de opening van de bibliotheek in het Huis van Cuijk begint ook het nieuwe theaterseizoen in de schouwburg. Wie een voorstelling bezoekt en wil komen eten, voegt eenvoudig een TheaterDiner toe bij het bestellen van kaarten. Wij zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit. Ga je niet naar een voorstelling, maar wil je wel komen eten? Reserveer dan een tafel via de pagina 'Eten en drinken'.