We dromen de zalen weer vol

28-01-2021

We dromen de zalen weer vol
 

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector. De boodschap groeide uit tot een poëtisch statement dat nu breed wordt verspreid onder iedereen die theater een warm hart toedraagt.

Het statement, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De deelnemende theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Directeur Sjoerd Meijer van Schouwburg Cuijk ondersteunt het initiatief van harte: “In een tijd dat het moeilijk is om iets te doen, willen we graag de binding met het publiek versterken. We willen hiermee onze hoop naar de toekomst uitspreken en het vlammetje brandend houden dat het weer beter gaat worden.”

Video
In de video, die vanaf vandaag te zien is op droom-mee.nl, spreken Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) de hoopvolle column uit.

Verder werd samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

We dromen de zalen weer vol
Foto: Melle Meivogel 

Winactie
De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal opengaan, maak je kans om twee kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

 


‘’Wij zijn klaar om te spelen.

wij wachten - met u - op de rook.’’


Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op droom-mee.nl 

Deel op Twitter | Deel op Facebook