Voorstellingen voor op de bank mét theatersfeer

05-03-2021

Voorstellingen voor op de bank mét theatersfeer
 

Zin om thuis op de bank een dans- of cabaretvoorstelling te kijken? Kies je favoriet uit het aanbod en tover je woonkamer om tot theater.

Open voordat je begint met kijken de website ikmishettheater.nl van cabaretduo Yentl & De Boer, waarop je de vertrouwde theatergeluiden kunt horen. Luister naar het geroezemoes voor aanvang en het geruis van de airco. Maakt de cabaretier een goede grap? Lach dan mee met het lachsalvo, alsof je weer in de zaal zit!

Zit je er helemaal klaar voor? Maak dan nu je keuze uit het onderstaande aanbod.

Muziek

 • Yentl & De Boer hebben een playlist samengesteld met de mooiste kleinkunstliedjes, van Claudia de Breij tot Wende en Kiki Schippers. Stuk voor stuk liedjes om even voor te gaan zitten.
 •  De zussen van O’G3NE bieden deze maand drie Lockdownconcerten. Donderdag 11, 18 & 25 maart nemen zij je mee de discovloer op, terug naar de tijd van ‘Saturday Night Fever’. Dat wordt lekker dansen in je woonkamer op ‘The Best Disco In Town’!

Dans en ballet

 • Zaterdag 6 maart danst Introdans in de Stadsschouwburg Nijmegen de familievoorstelling ‘Pretpakket (6+)’. Kijk thuis mee naar deze humoristische show van de Israëlische choreografe Inbal Pinto.
 • Op ‘Scapino Streamt’ kijk je verschillende dansen van het Rotterdamse ballet terug. Elke drie weken brengen ze een nieuwe titel uit, zoals 'Pearl', 'Henry', 'All hands on deck' en 'Cathedral'.

Podcasts

 • In ‘De verleiders - de podcast’ spreken theatermakers en 'Verleiders van het eerste uur' Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek.
 • Theo Maassen praat in ‘Ervaring voor beginners’ exact 60 minuten met makers over de kunst van het maken. Luister naar interessante gesprekken met onder andere Wende Snijders, Paulien Cornelisse en Gerard Cox.

Online toneel

 • Toneelgroep Maastricht biedt twee online voorstellingen aan. Kijk op woensdagavond naar ‘Peachez’, de bewerking van de gelijknamige roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Op zaterdagavond kun je gezellig aanschuiven in het online café. Schenk jezelf een biertje of wijntje in en luister naar de kroegverhalen van Simon Carmiggelt.
 • Theaterbureau Hummelinck Stuurman biedt vanaf 8 maart een online theaterspel. Kijk mee naar rechtszaak ‘De Droommoord’ en bepaal wie schuldig is. Met onder andere Jan Kooijman, Monic Hendrickx, Victor Reinier, Pierre Bokma en Ellie Lust.


Cabaret

 • Voor een avondje lachen kun je terecht op Netflix en NPO Plus. Hier vind je voorstellingen van Ronald Goedemondt, Peter Pannekoek, Pieter Derks, Hans Teeuwen en nog veel meer.
 • Liever iets korts? Merijn Scholten (bekend van De Partizanen) plaatst regelmatig een sketch op Instagram. In zelfgemaakte video’s becommentarieert hij de sneeuwpop op de stoep, geeft hij een review van een fleecedekentje en vraagt hij zich af waarom de eenden in de sloot zo wereldvreemd zijn.
   

Deel op Twitter | Deel op Facebook