nieuws ›› thuis-in-2021
Thuis in 2021

Thuis in 2021

14-12-2020

Door Babette Pul

In theaterland valt oud en nieuw in de zomer, wanneer het seizoen afloopt en een nieuw programma in de startblokken staat. Afgelopen jaarwisseling vierden we als collega’s niet samen, met een borrel op het terras, maar thuis, achter onze computerschermen. Optimistisch blikten we vooruit, proostend op de schouwburg.

Nu we, halverwege het theaterjaar, de balans opmaken, blijven we optimistisch. Ondanks de misère doen we wat wél kan, kijken we naar kansen en mogelijkheden, omarmen nieuwe technieken en vormen van theater. De mooiste kunst komt voort uit ellende en is er voor ons, als troost, hoop, afleiding en meer. Superfood voor de geest.

Wanneer iets er niet meer is, voelen we wat we missen. Een live concert is dan als regen na droogte, benzine in een lege tank, een telefoon aan de lader. Thuis zijn in het theater is intiem, gezellig en dichtbij. Je zou bijna hopen dat het altijd zo blijft.

Met het nieuwe jaar begint ook de tweede helft van dit seizoen. We zullen er, wederom thuis, samen op proosten. Op volle zalen, op hapjes en drankjes na afloop, op rijen bij meet & greets in de foyer, maar ook op dat warme thuisgevoel.

Zelf hoop ik dat we dat we het kleine, bijzondere, dat intieme dichtbij, vasthouden. Dat we, los van coronamaatregelen, nog heel vaak samen met artiesten op het toneel zitten. Niet gedwongen door beperkingen, maar omdat we dat fijn vinden. Als rustpunt in een onrustige wereld.

Laten we 2021 een warm welkom geven, zonder vuurwerk, maar met champagne en de blik vooruit, op de volgende theater- oud- en-nieuw in de zomer. Hopelijk dan weer samen op het terras. Proostend op een bijzonder en bewogen seizoen én op het nieuwe. Tot die tijd blijven we thuis, in ons eigen huis, maar zéker ook in het theater, liefst zo vaak mogelijk.

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
Sluiting schouwburg verlengd tot en met 9 februari
Kerstvakantie-tips voor het hele gezin
Cultuurtips voor de kerstvakantie
Schouwburg gesloten tot en met 19 januari 2021
Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal
Paarse Vrijdag: ook de schouwburg is van iedereen
Gastprogrammeur John Floore overleden
Nieuw jaar, nieuw programma
Word nu Vriend en profiteer van de Vroege Vogel Verkoop