nieuws ›› theaterzaal-laat-creativiteit-scholieren-stromen
Theaterzaal laat creativiteit scholieren stromen

Theaterzaal laat creativiteit scholieren stromen

30-10-2020

Hoe kan je je dromen voor de toekomst laten uitkomen? Het is dé vraag waar leerlingen van basisschool De Nienekes uit Cuijk zich over buigen voor het Kidscongres van stichting Doe je mee op 25 november. Dit jaar is het thema ‘Futureproof’ met de schouwburg als creatieve broedplaats.

Maar liefst twee dagen lang brainstormen de scholieren over de invulling van het Kidscongres dat dit jaar voor het eerst uitsluitend online is te volgen. Gisteren was de aftrap en Puck Jonkers, begeleider van het project, was na afloop van de eerste dag enthousiast.

“Doordat we in een theaterzaal zaten, merkte je direct dat de creativiteit ging stromen. Zo hebben de leerlingen een TikTok-actie bedacht en beklommen meteen het podium om een filmpje op te nemen. De mooie setting met de verlichting en gordijnen hielp natuurlijk enorm.”

Meer video’s
Volgens Jonkers blijft het daar niet bij. “De leerlingen willen op verschillende plekken in het Land van Cuijk video’s opnemen, ook met andere mensen, zoals ouderen of gehandicapten. Zo willen zij hun belevingswereld delen.”

TikTok is een belangrijk platform voor kinderen. “Met de filmpjes willen ze laten zien wat TikTok voor hen betekent” aldus Jonkers. “Veel volwassenen snappen niet waarom ze de hele tijd op die telefoon zitten, maar voor hen zijn de dansjes een manier om zich te uiten.”

#ikstrael
Ook is inmiddels de hashtag #ikstrael bedacht. Jonkers: “We willen ons met de stichting Doe je mee namelijk meer gaan richten op talentontwikkeling van kinderen, onder de naam ‘Straelend projecten’.”

Vandaag staat de tweede brainstormsessie op het programma. Alle filmpjes worden getoond tijdens het Kidscongres op 25 november. Benieuwd naar de video die gisteren is opgenomen? Je vindt het resultaat op TikTok onder de hashtag #ikstrael.

Kijk hier voor meer informatie over het Kidscongres Futureproof.

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Onze schouwburg gaat weer open
Aangescherpte maatregelen 3 nov 2020
Musicalleerlingen Flex Dansstudio toch in spotlights
Nieuw: Thuis in 't Theater
Mondkapje op? Heel graag!
Voorstellingen gaan door
Veilige cultuurhaven
Unieke en bijzondere avond met Sanne Wallis de Vries
Talentvolle auteurs uit het Land van Cuijk in de schijnwerpers
Nieuw programma en start kaartverkoop