nieuws ›› talentvolle-auteurs-uit-het-land-van-cuijk-in-de-schijnwerpers
Talentvolle auteurs uit het Land van Cuijk in de schijnwerpers

Talentvolle auteurs uit het Land van Cuijk in de schijnwerpers

21-07-2020

Het complete programma voor het nieuwe theaterseizoen 20|21 laat nog even op zich wachten. Achter onze dichte deuren bruist en broeit het van de nieuwe ideeën en initiatieven. De komende weken vertellen we je er graag meer over. In aflevering 4: voorzitter van taalcollectief De Kneep, Willem van Beek, over het nieuwe voorprogramma bij de Literaire Ontmoetingen met taaltalenten uit het Land van Cuijk.

Bezoekers van de schouwburg kunnen al een aantal jaar genieten van literaire ontmoetingen met hun favoriete schrijvers. Deze gezellige, intieme avonden worden georganiseerd in samenwerking met BiblioPlus. Onder andere de veelgeprezen auteurs Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Adriaan van Dis, Sonja Barend en Annejet van der Zijl gaven acte de présence. Komend seizoen volgen ontmoetingen met Esther Verhoef, Hanna Bervoets (auteur boekenweekgeschenk 2021), Bart Chabot en Murat Isik. En dat is niet alles: ook het voorprogramma staat in het teken van literatuur, met talent uit de regio.

Voorafgaand aan het hoofdprogramma introduceert en interviewt Willem van Beek een auteur uit het Land van Cuijk. Van Beek is voorzitter van taalcollectief De Kneep, een stichting met als doel het laten kennismaken, verbinden en stimuleren van traditionele en nieuwe regiotaalmakers. “Veel mensen weten niet dat we dichtbij geweldige taaltalent hebben rondlopen en dat er boeken worden uitgebracht die absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Ik ga in dit half uur met auteurs in gesprek over het schrijverschap, motivatie, inspiratie en ambities en uiteraard het recent uitgebrachte werk.”

Cobi van Baars eerste gast
De eerste gast in het nieuwe seizoen kan Van Beek al verklappen: Cobi van Baars. In 2017 debuteerde deze schrijfster uit Cuijk bij de gerenommeerde uitgeverij Atlas Contact met Schipper & Zn. Het boek kreeg lovende recensies en een tweede druk. Hierna bracht ze Over het krakende ei uit, en in september 2020 verschijnt haar derde roman Branduren, een roman over de grenzen van het leven. Een geboorte- en een sterfdag brengen een familie samen, waardoor de toch al moeizame verstandhouding zwaar onder druk komt te staan.

Wilma Lems van BiblioPlus is verantwoordelijk voor het programma van de landelijk bekende auteurs en is blij met de nieuwe invulling van het voorprogramma. “Als bibliotheek juich je dit natuurlijk van harte toe. Boeken van auteurs uit het Land van Cuijk en Maasduinen zijn in onze catalogus opgenomen en herkenbaar aan een aparte sticker. Geweldig dat schrijvers uit de regio de plek in de schijnwerpers krijgen die ze verdienen en dat de schouwburg optreedt als cultuurverbinder. Willem van Beek is bovendien een bevlogen interviewer. Hij is tevens gespreksleider in de podcast ‘Dichter bij de schrijver’ en goed ingevoerd in de materie, dus dit belooft wat.”

Foto Willem van Beek: Paul van der Geest.

*Namen van de schrijvers in het voorprogramma worden vooraf bekendgemaakt op onze website.

Cobi van Baars
Cobi van Baars

Deel op Twitter | Deel op Facebook

Meer nieuws

Etan Huijs maakt videoclip in lege Schouwburg Cuijk
Sluiting schouwburg verlengd tot en met 9 februari
Kerstvakantie-tips voor het hele gezin
Cultuurtips voor de kerstvakantie
Thuis in 2021
Schouwburg gesloten tot en met 19 januari 2021
Leerlingen Merletcollege verruilen leslokaal voor theaterzaal
Paarse Vrijdag: ook de schouwburg is van iedereen
Gastprogrammeur John Floore overleden
Nieuw jaar, nieuw programma